Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Skyttekungen analyserar Mjällbysuccén: "Lyckade värvningar"

Kort och varierat spel, fasta situationer och en stark defensiv. Det är Mjällbys framgångsrecept i fotbollsallsvenskan.
Och så Marcus Ekenberg, skyttekungen.

I fjol vann Ekenberg skytteligan i superettan på 19 mål. I år var målet att göra minst tio mål i allsvenskan. Efter sju omgångar har han gjort fem mål och är tvåa i skytteligan.
-Målsättningen får stå kvar ett tag till, sen får man se. Det har gått bra, jag har lyckats skapa chanser i varje match och ibland sitter de, säger Ekenberg.

Mjällbysonen sade i en TT-intervju inför säsongen att det var passningsspelet, fasta situationer och defensiven som skulle bli lagets främsta vapen i den allsvenska comebacken.

Och så har det också blivit.
-Ja, verkligen. Vi har gjort fem-sex mål på fasta situationer och har hållit nollan i fem av sju matcher. Dessutom har vi försökt att spela ett kort och framför allt varierat spel. I det hela har vi gjort det väldigt bra. Men vi vet att vi måste fortsätta att vara ödmjuka och jobba stenhårt för att vi ska få poäng i matcherna, det är ingenting man får gratis.

Den allsvenska starten kunde inte ha blivit bättre, tycker Ekenberg.
-Det var ett väldigt viktigt kvitto vi fick när vi tog en poäng med mersmak (0-0) mot AIK på Råsunda i första matchen. Av det fick vi jättemycket självförtroende.

Mjällby är trea i allsvenskan, den andra nykomlingen i allsvenskan, Åtvidaberg, parkerar på sista plats.
Vad har ni gjort bättre än Åtvidaberg?
-Det kändes direkt inför säsongen att de skulle få det tufft när de behöll i stort sett samma lag och inte värvade någon spelare som kunde gå in och höja laget.
-Mjällby har lyckats väldigt bra med värvningarna. Tobbe (Tobias Grahn), Jesper Westerberg och Moestafa El Kabir har gjort det jättebra. Peter Gitselov har varit skadad men är på gång nu.

På måndag blir det allsvenskt toppmöte i Mjällby då serieledaren Helsingborg kommer på besök. Det blir extra roligt för Marcus Ekenberg som spelade i Helsingborg 2000-2002.
-Det ska bli kul att möta dem. Några spelare är kvar sedan jag spelade där, och framför allt blir det roligt nu när det är en toppmatch. Jag hoppas att det kommer sex-sju tusen till Strandvallen.

TT

Publicerad 2010-04-23 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons