Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Skyttekungen bekräftar dialog med Djurgården och ÖFK: ”Tar beslut efter säsongen”

Foto: Scanpix/ifkfotboll.ax

Dever Orgill ser ut att lämna IFK Mariehamn efter säsongen. Nästa destination för skyttekungen kan bli allsvenskan.
- Om några veckor kommer ni alla få veta vad mitt beslut blir, säger Orgill till Fotbollskanalen.

IFK Mariehamn är en av de stora överraskningarna i finsk fotboll i år. Ålands-laget leder Veikkausliiga med tre omgångar kvar att spela, och har chansen att ta en historisk första ligatitel.

En av lagets mest framstående spelare under säsongen har varit den jamaicanske anfallaren Dever Orgill, som hittills har tolv ligamål under årets säsong. Orgill sitter på ett utgående kontrakt med Mariehamn, och klubbens ordförande Peter Mattsson bekräftade tidigare i dag för FotbollDirekt att han är nära en ny klubbadress utanför Finland.

-  Han har i princip klart med en ny klubb. Han har inte skrivit på ännu, men det är så gott som klart att han lämnar för den här klubben, säger Mattsson till sajten.

Orgill själv menar att han inte vill fokusera på vilken som blir nästa klubbadress just nu innan säsongen är färdigspelad.

- Jag är nöjd med hur säsongen har gått, inte bara för mig själv utan också för laget. Jag har fullt fokus på IFK Mariehamn till slutet av säsongen. Då kan jag fokusera på det andra. Det har varit mycket snack fram och tillbaka med klubbar, men huvudfokuset nu är att avsluta säsongen med IFK och sedan ta ett beslut om framtiden, säger Orgill till Fotbollskanalen.

Vad säger du om det Peter Mattsson säger, att du i princip har klart med en ny klubb?
- Baserat på alla nyheter som har florerat är det inte direkt chockerande för någon. Det har varit många lag som har kommit hit och pratat och så. Jag pratar med några lag, men jag kommer att ta ett beslut först efter säsongen. 

Kan du säga om du är nära någon speciell klubb?
- Jag pratar med många lag, men jag lutar mer åt ett visst håll. Samtidigt kan saker ändras inom de närmaste veckorna. 

Två av klubbarna som ryktats vara intresserade av Orgill är Djurgården och Östersund i allsvenskan. Orgill bekräftar att de båda klubbarna är intresserade.

- Baserat på vad jag har presterat har de kommit hit, och jag har pratat med båda klubbarna. Det fantastiskt att locka till sig det intresset. Men jag har pratat med så många lag och många personer att det är bäst för mig att ta beslut efter säsongen.

Pratar du med Djurgården och Östersund nu?
- Jag har pratat med dem under ett tag, och diskussionerna kommer ta slut när jag tar det slutgiltiga beslutet om vad jag ska göra. Alla som jag pratar med kommer jag att fortsätta prata med tills mitt slutgiltiga beslut.

Känner du att allsvenskan skulle vara ett bra steg?
- Självklart, jag ser inte varför det inte skulle vara det. Men vi får se hur det blir. Om några veckor kommer ni alla få veta vad mitt beslut blir. 

Vad har du själv för mål med din karriär?
- Det är att fortsätta utvecklas som spelare och person, och försöka få ut så mycket som möjligt på en kort karriär. Det är inte så lätt, jag har haft en del skadeproblem, men det har inte stoppat mig. Jag kommer fortsätta kämpa, och kommer förhoppningsvis gå ännu längre i framtiden. 

Vad säger du om din egen säsong som du haft?
- Jag är väldigt nöjd med min egen säsong. Jag har växt mycket som spelare, även om jag som anfallare aldrig någonsin kommer vara nöjd. Jag vill alltid bli bättre. Gör jag tio mål vill jag göra tio till, för det är den rollen jag har, att göra mål för laget. 

Ni leder ligan nu, vad skulle det betyda att vinna ligan?
- Det skulle betyda allt för laget och mig själv. Alla som spelar fotboll eller någon annan sport professionellt vill ligga i toppen. Det vore en dröm som blir sann för mig och IFK att vinna ligan, så vi fokuserar på de tre matcherna som är kvar och kan förhoppningsvis lyfta bucklan till slut.

Publicerad 2016-10-11 kl 22:20
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER