Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Skyttekungen valde Elfsborg: "Magnus Haglund gjorde starkt intryck"

Joel Johansson har gjort 15 mål i superettan i år. Flera allsvenska klubbar har jagat 22-åringen. Nu har Elfsborg vunnit dragkampen.

- IF Elfsborg gjorde starkast intryck på mig och det är bara att se till de senaste årens resultat så känner man att föreningen gjort mycket rätt, säger Johansson till klubbens hemsida.

Övergången har varit på gång länge och flera uppgifter bekräftade affären redan igår. Och igår kväll blev det officiellt. Ett kontrakt på fyra år har skrivits på och gäller från och med 1 januari nästa år.

- I slutändan var det magkänslan som avgjorde. Men både Stefan Andreasson och Magnus Haglund gjorde starka intryck vilket naturligtvis var en stor del för att ta beslutet.

Lasse Nilsson och Joakim Sjöhage har båda lånekontrakt som går ut efter denna säsong vilket i nuläget tunnar ut anfallskonkurrensen. Då tänker Johansson ta sig en plats - och siktar sedan på landslaget.

- Jag kommer först se till att jag lyckas i Elfsborg. Ett delmål är att komma med i U 21-landslaget till EM nästa år. Därefter vill jag spela i A-landslaget för att sedan försöka nå ut i Europa.

Publicerad 2008-10-02 kl 14:27
Annons
Annons
Annons