POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Slutminut släckte Elfsborgs gulddröm

Elfsborg var favoriter inför årets allsvenska.
Men efter 1-1 mot Häcken är laget borta från guldstriden.
-Det behövs en hel del förändringar till nästa år, säger Anders Svensson.

Det såg ut som att Elfsborg skulle ha häng på SM-guldet efter mötet med Häcken. Laget hade länge 1-0. Då slog inhoppande Marcus Jarlegren till. I den 93:e minuten dundrade han, fri i straffområdet, in 1-1. Därmed är Elfsborg borta från guldet. Laget ligger sex poäng efter ledande AIK och fem pinnar efter Göteborg med två omgångar kvar. Då de två topplagen möts i sista omgången kan inte Elfsborg nå ikapp.

-Det känns bittert så klart. Men det känns som att vi varit borta sedan tidigare. Det skulle mycket till för att både AIK och Göteborg skulle rasa ihop i de sista omgångarna, säger Daniel Mobaeck.

Visserligen når Elfsborg den interna målsättningen att nå topp fyra. Men ändå är resultatet ett litet misslyckande med tanke på spelarmaterialet som tränare Magnus Haglund förfogar över.

-Det är mycket som inte fungerat och det är något vi får sätta oss efter säsongen och gå igenom. Det vi presterat i vissa matcher är inte tillräckligt bra. Det måste vi få ordning på till nästa år, säger en besviken Anders Svensson.

Allroundspelaren Mobaeck pekade på två solklara ingredienser som inte fungerat under året.

-Vi har släppt in för många mål och inte gjort tillräckligt många, säger han.
Magnus Haglund var besviken med krysset men ville ändå inte prata om något misslyckande.

-Vi får nöja oss med att medaljen är säkrad för tredje året på raken. Det tar vi med oss från den här matchen, säger han.

Mot Häcken bjöd inte Elfsborg på något toppspel. I ösregnet på Borås Arena var faktiskt gästande Häcken lika bra. Framför allt tack vare sina giftiga kontringar. Och det var faktiskt Häckenspelarna som stod för matchens båda mål. Det första dock i eget mål. Stefan Ishizaki slog ett inlägg som Mattias Östberg, trängd av Martin Ericsson, knäade förbi egen målvakt. Målet kom i matchminut 23.

Så mycket mer bjöds inte de 8 392 åskådarna på. Resten av matchen präglades mest av missförstånd eller på sin höjd av halvlägen som aldrig blev direkt farliga. Ända till Jarlegren släckte Elfsborgs lilla hopp om den ädlaste medaljen.

TT

Publicerad 2009-10-25 kl 16:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå