Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Slutomgången flyttas inte - Malmö FF rasar mot förbundet

Allsvenskans slutomgång flyttas inte. Nu rasar Malmö FF.
- Förbundet kanske kan trolla, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Fotbollskanalen.se.

I dag lade Svenska fotbollförbundet ut ett pressmeddelande på sin hemsida med texten:
"Fotbollens förbundsstyrelse har bestämt att slutomgången i allsvenskan ska spelas exakt enligt plan, säger generalsekreteraren Mikael Santoft till förbundets hemsida, trots att Malmö FF får ett intensivt spelprogram då matchen mot Djurgården ska spelas om."

När Fotbollskanalen.se läser upp pressmeddelandet för Per Ågren blir han förvånad:
- Det var intressant, speciellt med tanke på om de har tänkt att putta in den innan den sista omgången. Jag kan konstatera att vi inte hittar något datum om vi ska beakta det förbundet förespråkar; att man har rätt till 48 timmars vila efter en match.

Tror du att de kan lägga in matchen vid landskampsuppehållet - när Sverige möter Finland?

- Det går ju inte. Djurgården har väl en spelare som är med i det finska landslaget - Kasper Hämäläinen. Vi har ju Markus Halsti och vi har inte halva U21, men vi har ju tre startspelare så det är inget alternativt, säger Per Ågren.

Det andra alternativet är väl att den läggs in tätt på en Europa League-match?

- Det skulle vara väldigt konstigt. Det är väl inte den vägen svensk fotboll ska gå; att vi ska prioritera bort Europaspel för svenska klubblag. Förbundet om någon borde väl värna om Europaspelet för svenska klubbar.

- Det pratas det ju högt om på konferenser och annat, men det verkar ju som att det inte är så nu när det kommer till krita. Då är det viktigare att göra något annat. Jag ska inte säga för mycket, men jag tycker att det är konstigt. Hur ska de kunna hitta en lucka när inte vi gör det? Förbundet kanske kan trolla?

Enligt förbundet ska Tävlingskommittén diskutera alternativ för speldagar, för Malmö-Djurgården-matchen vid sitt sammanträde under torsdagseftermiddagen.

Publicerad 2011-09-15 kl 10:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons