Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Slutspurt Silly Season - här är alla övergångar och rykten

12å

Silly Season går in på sina sista självande timmar och FotbollDirekt har pejlat läget hos de allsvenska lagen. Här är hur situationen var vid 16.20-tiden på tisdagseftermiddagen.

AIK

Nyförvärv: Dulee Johnson, Maccabi Tel-Aviv, Martin Lorentzon, Assyriska (från och med nästa säsong), Antonio Flavio, Santo André, Nicklas Backman, Väsby, Daniel Gustavsson, Väsby

Förluster: Milos Petkovic (Vasalund, åter efter lån), Patrik Bojent, Öster

Senaste surret: Mycket snack kring AIK denna sista dag på Silly Season. Daniel Örlund och Pierre Bengtsson båda på väg bort. Om Örlund försvinner lär Helsingborgs Daniel Andersson vara en kandidat att ersätta. Mjällby stoppade en värvning av Marcus Andreasson. I dagsläget sägs det vara tyst kring Iván Obolo som därmed kanske stannar säsongen ut.

ANNONS

FD-kommentar: Som vanligt surras det flitigt kring ett lag som AIK. Nye brassen är intressant och anländer i början av augusti men Dulee Johnson kan ändå bli det viktigaste nyförvärvet. Ett tungt avbräck vore om Daniel Örlund försvann, då han tillhört lagets absolut bästa spelare. Att ersätta honom med en målvakt som större delen av tiden suttit på bänken den här säsongen känns minst sagt tveksamt.

 

IF Brommapojkarna

Nyförvärv: Mikkel Jensen, Hammarby

Förluster:
Sinan Ayranci, Genclerbirligi, David Carlsson, Västerås SK (utlånad)

Senaste surret: BP är inget lag som gör något större väsen av sig, varken i Allsvenskan eller i det allmänna surret runt Allsvenskan. Så sa det bara pang, så presenterades ett rejält nyförvärv i Mikkel Jensen från Hammarby.

FD-kommentar: BP:s lag ser ut att bli i det närmaste intakt och identiskt med det lag som startade säsongen, även om det skulle behövas en förstärkning i varje lagdel inför slutspurten, inte minst tanke på de skador laget haft och att det bakom startelvan är ganska tunt med spelare som håller hög allsvensk nivå.

ANNONS


Djurgårdens IF

Nyförvärv: Yosif Ayuba, Vasalund, Dan Burlin, Skellefteå, Steve Galloway (tränare) kontraktslös, Leandro Ortiz, River Plate.

Förluster: Martin Andersson, Vasalund, lån), Aki Riihilahti, klubb ej klar, Andrej Komac, klubb ej klar, Zoran Lukic, tränare, klubb ej klar.

Senaste surret: Djurgården gjorde häromdagen klart med mittfältaren Dan Burlin från Skellefteå på lån och på transfermarknadens sista dag knöts säcken ihop med argentinaren Leandro Ortiz. Daniel Sjölund har det ryktats om vara på väg bort både till IFK Göteborg och Elfsborg men nu ser det ut som om han blir kvar.

FD-kommentar: Fjärran är den tid när Djurgården presenterade värvningar som Andreas Isaksson, Tobias Hysén och Johan Elmander. Men det är spelare av den kalibern som behövs om DIF ska undvika att vara med i bottenstriden resten av säsongen. Alla Djurgårdare hoppas nog på en "femitolv"-värvning från Aral som löser alla knutar. Argentinaren Leandro Ortiz lånas säsongen ut men då klubben tvekat om att ta hit honom är det tveksamt om han är den frälsare många hoppas på.

ANNONS

IF Elfsborg

Nyförvärv: Amadou Jawo, Gefle plus fyra spelare till ungdomslagen; Per Frick, FBK Karlstad, Simon Hedlund, FC Trollhättan, Viktor Nilsson, Nybro, Amadega Remi, Liberia.

Förluster: Johan Sjöberg (Örgryte, lån), Abbas Hassan (Ålborg)

Senaste surret:
Hur länge stannar Emir Bajrami? Det är den stora snackisen i Borås. Flera proffsklubbar uppges vara intresserade av den tekniskt skicklige mittfältaren. Nu har visserligen Ante Covic värvats som målvakt men ett envist rykte gör gällande att Johan Wiland kan vara på väg hem till Borås, då han misströstar på bänken i FC Köpenhamn.

FD-kommentar: Bomben som briserade på måndagen var rejäl i och med värvningen av Amadou Jawo. Kanske är det ett tecken på att det är något på gång med Bajrami trots allt under augusti och värvningen av Jawo en åtgärd om Bajrami och ytterligare någon offensiv kraft försvinner. Det enda som kan stoppa Elfsborgs framfart är överflödets förbannelse - för många bra spelare som alla kräver mycket speltid.

ANNONS

Gais

Nyförvärv: Romarinho (JV Lideral), Calum Angus (Willmington Hammerheads),
Förluster: Sheriff Suma (Ermis Aradippou FC), Daniel Nicklasson (Mjällby, lån), Gudmunder Gunnarsson (KR Sport), Andreas Tobiasson (Vasalund, lån), Anatoli Ponomarev (Vasalund, lån)

Senaste surret:
Hade en nigerian och en spanjor på provspel men ingen av dem båda föll tränaren Alexander Axén i smaken. Gais hoppas dock göra klart med en ny anfallare innan transferfönstret stänger. Ett namn som dykt upp i det sammanhanget är Helsingborgs Tobias Holmqvist, som tidigare spelat just i Gais. Under uppehållet nämndes också James Keenes namn men därefter har han inte varit på tapeten längre, även om det skulle vara möjligt i och med Elfsborgs värvning av Jawo.

FD-kommentar:
Gais finner sig inte att vara näst sist i Allsvenskan och gör allt som står i deras makt att ta sig därifrån. Spelet på planen fungerar allt bättre och nye Romarinho är ett piggt tillskott och välbehövlig avlastning för Wanderson. Med ytterligare ett fräscht namn borde Gais kunna ta sig bort från nedlfyttningsplatsen åtminstone.

ANNONS

Gefle IF

Nyförvärv: Linus Bolin, Falun

Förluster:
Amadou Jawo, Elfsborg, Ryan Raybould, klubb ej klar.

Senaste surret: Tung förlust av Amadou Jawo, som inte ersätts i första taget. Yttermittfältaren Linus Bolin från Falun värvades under måndagskvällen men lär inte kunna fylla tomrumet efter Jawo.

FD-kommentar:
Förlusten av Jawo slog ned som en bomb men det är inte första gången Gefle förser de allsvenska konkurrenterna med spelare. René Makondele och Johan Oremo har ju som bekant tidigare lämnat gästrikarna. Givetvis en försvagning men något nytt allsvenskt kontrakt ska ändå inte vara i fara. Frågan är dock när Gefle verkligen ska börja spendera de pengar de har dragit in på försäljningarna av Oremo och Jawo.

IFK Göteborg

Nyförvärv: Hannes Stiller, Qviding, Tuomo Turunen, Honka, Theodor Elmar Bjarnasson, Lyn

ANNONS

Förluster: Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, Mattias Etéus (Trollhättan, lån)

Senaste surret:
Efter de tre nyförvärven av Stiller, Turunen och Bjarnasson sitter Håkan Mild lugn i båten och har i stället koncentrerat sig på att förlänga kontraktet med exempelvis Robin Söder.
Det talades ett tag om Fredrik Risp men han blir kvar i Turkiet.

FD-kommentar: IFK Göteborg kan ta det lugnt, under sista dagen av Silly Season. Genom att i god tid göra klart med ersättare för flyktade spelare behöver inte laget göra någon panikvärvning i sista minuten.

Hammarby

Nyförvärv: Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, Andreas Dahl, Nordsjälland, Linus Hallenius, GIF Sundsvall, Claudio da Silva, Palmeiras, (lån), Rafael Magalhaes (Santo André, lån).

Förluster: Charlie Davies, Sochaux, Louay Chanko, Ålborg, Erkan Zengin,  Besiktas, Erland Hellström, klubb ej klar, Mikkel Jensen, Brommapojkarna

ANNONS

Senaste surret: Fortfarande finns en förhoppning hos några av supportrarna att Kennedy Bakircioglu ska komma tillbaka och frälsa publiken på Söderstadion på nytt men i och med värvningarna av de båda brasilianska spelarna och förstärkningarna dessförinnan känns det ändå tämligen lugnt på söder inför stängningen av transferfönstret. Annars är det mest rykten kring tränaren Tony Gustavssons vara eller icke vara i klubben.
 
FD:s kommentar: Hammarby har gjort vad de har kunnat när det gäller förstärkningar. Värvningarna av Gerrbrand, Dahl och Hallenius var riktigt bra och inte minst den sistnämnde ska det bli riktigt intressant att följa när han vant sig vid sin nya omgivning. Det Hammarby saknar nu är lite självförtroende men det är inget som laget kan värva sig till.


Halmstad BK:

Nyförvärv: Jonas Gudni Saevarsson, KR Reykjavik, Mahamat Azrack, Espanyol

ANNONS

Förluster: Andreas Johansson, Bochum, Sebastian Johansson, Örgryte

Senaste surret : Har startat ett samarbete med Espanyol och har fått loss en spelare direkt. Kanske hinner klubben göra klart med ytterligare någon spelare innan transferfönstret stänger. Rykten har funnits både kring Michael Görlitz och Tim Sparv men båda ser idagsläget ut att bli kvar hos hallänningarna.

FD-kommentar: Halmstad har plockat in två oskrivna kort i jakten på att undvika att bli indraget i bottenstriden. Azrack med meriter från spel med Tchads landslag kan både bli en flipp eller flopp. Det förstnämnda måste HBK hålla tummarna för nu när Anselmos målsinne verkar ha försvunnit helt och hållet och HBK som lag har enorma problem att göra mål.

Helsingborgs IF

Nyförvärv: May Mahlangu (IFK Hässleholm)

Förluster: Andreas Landgren (Udinese, lämnar efter säsongen), Magnus Arvidsson (slutar), Mathias Unkuri, Ängelholm (lån)

ANNONS

Senaste surret:
Finns hur mycket som helst kring Helsingborg just nu. Pierre Bengtsson från AIK uppges i det närmaste vara klar, samtidigt som målvakten Daniel Andersson är på väg i motsatt riktning. Även Adama Tamboura är på väg bort. Yaw Anti från Liberty Professionals uppges vara avskriven, precis som tidigare Malmöspelaren Junior och Erik Edman. Tobias Holmqvist lär dessutom vara på väg till Gais och senaste nytt är att Luton Shelton, nu i Vålerengen, är på väg tillbaka Som ni ser - full fart på ryktesfloran i Helsingborg.

FD-kommentar: Det jobbas hårt på den skånska västkusten för att gardera sig mot spelarförluster i augusti och även att bredda truppen för att kunna gå långt i Europa League. May Mahlangu lär knappast vara det enda nyförvärvet laget har gjort när klockan passerar midnatt.  

ANNONS

 
BK Häcken

Nyförvärv: Jonas Bjurström, Trelleborg

Förluster:
Peter Nilsson, Falkenberg

Senaste surret: Två spelare från Cruzeiros Gothia Cup-lag är aktuella för Häcken och har också spelat en match med reservlaget. Det är anfallaren Zebà och mittfältaren Éber.
 
FD-kommentar: Häcken har tagit många med överraskning i Allsvenskan och behöver i dagsläget inte så många förstärkningar. Klok värvning av Jonas Bjurström, som kan visa sig bli värdefull i framtiden, då Häcken faktiskt inte har speciellt många spelare i truppen med lika stora allsvenska meriter.

Kalmar FF

Nyförvärv: Stefan Ålander, Gif Sundsvall, Ricardo Santos, Jönköping Södra (åter från lån), Reinaldo da Silva, Palmeiras (lån)

Förluster: Leandro Rodrigues (klubb ej klar), Lourival Assis (ingen förlängning av lånet som går ut 31 juli)

Senaste surret:

ANNONS
Föga förvånande presenterade Kalmar ytterligare en brasiliansk förstärkning innan transferfönstret stängde i form av Reinaldo, som ses som en backup i fall Rasmus Elm drar vidare ut i proffslivet. Everton, Fulham, Ajax och några till klubbar är det som rycker i Elm. Både Jimmie Augustsson och Markus Thorbjörnsson ryktas vara på väg bort nu när truppen har förstärkts av två brasilianska krafter.

FD-kommentar: Inte mycket händer hos de regerande svenska mästarna trots allt men om Rasmus Elm skulle försvinna lär det bli ett tomrum som är svårt att fylla men med tanke på att Nanne Bergstrand har två rävar bakom varje öra har han säkert en lösning på det med. Kontinuiteten ser ut att leda Kalmar till ännu en framgång när denna säsong är slut.

Malmö FF

Nyförvärv: Johan Dahlin, Lyn, Ivo Pekalski, Landskrona, Filip Stenström, Västerås SK

ANNONS

Förluster: Labinot Harbuzi, Gençlerbirligi, Joakim Nilsson, Trelleborg, Jimmy Dixon, ny klubb ej klar, Babis Stefanidis, Landskrona (utlån).

Senaste surret: Det mesta surret i Malmö har varit kring tränaren Roland Nilsson men segern mot Halmstad på måndagskvällen kan ha tystat det snacket en aning. Har tagit in två talanger den senaste veckan och lånat ut Babis Stefanidis till Landskrona.

FD-kommentar: Malmö har hamnat något av en återvändsgränd. Här har klubben tagit in en spelare som Wilton Figueiredo men som inte levererat och det har knappt någon annan spelare gjort den senaste tiden. Vad ska klubben satsa på? Talanger eller etablerade namn. Nu blev det förstnämnda. Återstår att se om dessa kan blomma ut som Agon Mehmetid och Jiloan Hamad har gjort.


Trelleborgs FF
Nyförvärv: Andreas Wihlborg, Lyngby, åter efter lån, Jens Sloth, Höör, Joakim Nilsson, Malmö FF

ANNONS

Förluster: Jonas Bjurström, Halmstad

Senaste surret: Den ständiga följetongen kring Rasmus Bengtsson. Intressenter fanns under det förra transferfönstret men de verkar alla ha försvunnit till det här. Lutar för tillfället åt att han blir kvar.

FD-kommentar: Trelleborgs skadesituation har förstås hämmat lagets framgång i Allsvenskan och de kan heller inte ta in hur många nya namn som helst för att då få ett kraftigt överflöd av spelare när samtliga är tillbaka från skador. Spelet kring Rasmus Bengtsson har varit intressant och nästan än mer intressant att det varit så tyst kring honom efter U21-EM som skulle bli hans riktiga skyltfönster.

Örebro SK
Nyförvärv:
Robert Walker, Åtvidaberg (åter efter lån)

Förluster: Emra Tahirovic (ny klubb ej klar), Kristoffer Näfver (Assyriska)

Senaste surret:
Inte mycket som det surras kring Örebro. Visserligen har det funnits spekulationer kring Eric Bassombengs vara eller icke vara i klubben men dessa verkar ha ebbat ut. Mittfältstalangen Joakim Gren är på väg till Forward.

ANNONS

FD-kommentar:
Örebro har gjort en fullt godkänd säsong så här långt och lika lite som tränaren Sixten Boström ändrar i startelvan, sker några förändringar i truppen. Det är Kontinuitet med stort K som gäller, troligen enligt önskemål från den gemytlige finländaren.

Örgryte

Nyförvärv: Sebastian Johansson, Halmstad, lån, Johan Sjöberg Elfsborg (lån), Åge Hareide (tränare), klubblös, Niclas Elfving, Gunnilse,

Förluster: Nathan Coe (FC Köpenhamn, året efter lån), Patrik Elmander (Alingsås)

Senaste surret: Här händer det saker in i det sista. Under dagen har Dick Last suttit i styrelsemöte, vilket gör att det kan hända saker under kvällen. Talangen Niklas Elfving som skulle provspela för klubben på tisdagskvällen har redan fått ett kontrakt och ytterligare två provspelare, Mike Randolph och egyptern Islam Saber ska visa upp sig i U21-matchen mot Gais.

ANNONS

FD-kommentar: Med Dick Last på styrelsemöte under hela dagen lär det smälla till rejält under kvällen hos Örgryte. Niclas Elfving kan knappast vara den ende spelaren som ÖIS presenterar under dagen. Även om Åge Hareide har börjat styra upp ÖIS lär det behövas ytterligare spelarförstärkning än den som redan har anslutit i form av Sebastian Johansson och Johan Sjöberg.

Publicerad 2009-07-28 kl 16:35
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto