Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SM-guld - då blir Gashi dyr för HIF

SM-guldet blir en dyr historia för HIF. Nu tvingas man betala 800 000 kronor i bonus till Ardian Gashis gamla klubb, Fredrikstad.

Helsingborg betalade inte en enda krona till Fredrikstad när man värvade Ardian Gashi förra året. Nu, efter att man tagit SM-guld, tvingas dock HIF att betala en stor summa pengar för norrmannen.

Den norska klubben lyckades nämligen förhandla till sig två olika bonusar. De ger nu Fredrikstad 800 000 kronor. Helsingborg måste betala en halv miljon kronor för SM-guldet, samt 300 000 kronor för att man kvalificerat sig för spel i Europa. Det uppger Fredrikstad Blad.

Samtidigt kan HIF komma att tappa sin guldhjälte. Gashi trivs inte socialt i Sverige då han längtar hem till Norge. Kanske blir det en comeback i Fredrikstad för mittfältaren?
– Vi känner till att han vill flytta närmare Norge och att han är en bra spelare. Men först måste vi få avklarat var vi spelar nästa år, innan vi kan fortsätta med planeringen av truppen, säger sportchefen den norska klubbens sportchef Joacim Jonsson till Fredrikstad Blad.

Martin Petersson

Publicerad 2011-09-27 kl 10:14
Annons
Annons
Annons