Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SM-guld - men underskott på åtta miljoner för Norrköping

Foto: Scanpix

Under torsdagen presenterade IFK Norrköping sitt ekonomiska resultat för guldåret 2015. Det landade på minus 7,9 miljoner kronor.

De stora anledningarna till att IFK Norrköping backade 7,9 miljoner kronor under 2015, trots SM-guldet och publiksuccén, är avvecklingskostnaden för Peking Soccer Invest på 4,9 miljoner kronor och en guldbonus på tre miljoner till spelare och ledare. Det förklarar ordföranden Peter Hunt för Aftonbladet.

Men Hunt är inte orolig över den ekonomiska situationen.

- Det är inte på något sätt äventyrande för vår ekonomi. Däremot är det irriterande att vi år efter år har minus i driften. Det ser dramatiskt ut men det är fullt under kontroll, säger ordföranden till Norrköpings Tidningar.

IFK Norrköping har ett eget kapital på 40 miljoner kronor och trots att man drog in 1,5 miljoner mindre än förväntat på marknadssidan 2015 ser Peter Hunt positivt på möjligheterna att öka marknadsintäkterna framöver. Under 2016 vill man gå från 16 till 20 miljoner kronor in på marknadssidan.

- Totalt sett står vi på en stabil grund och min bedömning är att det kommer stärkas betydligt framöver. Sammantaget under mina sju år i styrelsen har jag inte sett den här potentialen förut, både sportsligt och ekonomiskt, säger ordföranden till NT.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-26 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons