Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Smällen: Celik missar Elfsborg – borta åtta veckor?

I värsta fall missar Mervan Celik tio matcher i allsvenskan:

- Det är helt uteslutet att han spelar mot Elfsborg i övermorgon, säger Gais fysioterapeut Lars Göthfelt till FotbollDirekt.se.

Mervan Celik klev av redan efter 13 minuter mot IFK Norrköping i söndags och efter matchen var det oklart vad för typ av skada Gais-stjärnan drabbats av. Först talades det om kramp, men nu kommer Gais med besked och det rör sig om en värre skada.

- Jag tror att det var Axén som sade att det var kramp i vaden för att Mervan har haft problem med det tidigare. Men nu har vi konstaterat en blödning i baksida lår. Det är helt uteslutet att han spelar mot Elfsborg i övermorgon, säger Lars Göthfelt.

Men det kan bli mycket värre än så för Celik och Gais – just som U21-landslagsstjärnan började komma igång med mål och en imponerande insats i matchen mot Helsingborg förra måndagen. I ett ”worst case scenario” missar han spel i två månader.

- Vi kan inte svara på exakt hur lång tid en sådan här skada kan ta att läka. Allt mellan en och åtta veckor. Det beror på stor blödningen är. Men i bästa fall kan han vara i träning nästa vecka och kanske hinner han bli klar till matchen mot Kalmar (nästa fredag).

Publicerad 2012-04-24 kl 14:51
Annons
Annons
Annons