POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Smarason från ordinarie till bänk: "Annorlunda situation"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys möte med Elfsborg i spelaren ovan.

Arnor Smarason var i fjol ordinarie startman i Hammarby.
I år har det blivit mindre speltid, samtidigt som han har utgående kontrakt. 
- Det är en annorlunda situation, säger han till Fotbollskanalen. 

Hammarbys isländske mittfältare Arnor Smarason, 29, anslöt i december 2015 från Helsingborgs IF för spel med klubben i allsvenskan. I fjol var han ordinarie startman med spel i 27 matcher från start, men efter en tuff inledning av säsongen i år med en skada, så har han endast kommit till spel i fyra matcher i allsvenskan. 

- Jag var borta nästan hela försäsongen, men kom sedan tillbaka i början av säsongen, där vi också gjorde det bra. Det var därefter svårt att ta sig in i laget, när det gick så bra. Jag har däremot jobbat i det tysta, då ett lag inte bara är elva spelare, det är en hel trupp med allting runt omkring som också ska fungera bra. Man behöver även spelare som ska hjälpa till att höja nivån på träningarna, vilket är en roll som jag kanske fått ta nu, säger han till Fotbollskanalen. 

- Jag vill däremot förstås spela, samtidigt som min form känns bra. Jag hoppas därför på att få chansen snart, vilket gör att det bara gäller att träna på och vara redo att ta chansen när den kommer. Det är så det är i fotbollsvärlden, ibland är men het och ibland måste man jobba lite hårdare för att få chansen, fortsätter han. 

Hur känner du för din roll i laget i dag?
- Det är klart att det är annorlunda. Jag får jobba mer i det tysta nu, men man får heller inte gräva ner sig och vara sur, då man har ett stort ansvar till att allt ska fungera genom att även hjälpa till att höja nivån på träningarna och att alltid vara redo. Det är samtidigt klart att det är en annan situation, en situation som man inte vill vara i, men man försöker alltid att göra det bästa av situationen. 

Smarason har kontrakt med Hammarby över den här säsongen och berättar att det finns intresse utifrån, men däremot inget av intresse för honom. Han ser fram emot att först slutföra säsongen med Hammarby och därefter ta beslut om sin framtid. 

- Jag är absolut intresserad av att avsluta den här säsongen på bästa sätt med Hammarby, då mitt fokus är på att ta SM-guld. Det har varit några lag både innan och nu i sommar som tagit kontakt, men inget som varit intressant för mig i nuläget. Jag jobbar fortfarande på för en riktigt bra höstsäsong och sedan får vi ta det därifrån. Min största önskan, som jag sa när jag kom till Hammarby, är att jag ville vara med på resan upp i toppen. Nu har det gått två och ett halvt år och det ser spännande ut, så det är klart att man vill vara med på resan, men sedan får man ta det därifrån.

Var kommer intresset ifrån?
- Det har varit lite allt möjligt - Skandinavien och utomlands. Jag har spelat många år i Sverige, Danmark och Holland, vilket har gjort att jag har skapat mig ett namn i de här ligorna. Det gäller att det ska vara rätt personligt, just nu är vi inne i en spännande period med Hammarby som jag gärna vill vara med på.

- Vi har inte uteslutit något (en förlängning) med Hammarby, då vi helt enkelt får sätta oss ner senare och snacka om framtiden, men Hammarby vet var de har mig, en spelare som alltid ger allt oavsett om jag spelare eller inte. Jag är professionell och de vet både Hammarby och andra klubbar också. Vi får se vad som händer, då jag också är öppen för att stanna, fortsätter han.

Hammarby ställs härnäst på måndag mot Dalkurd på Tele2 Arena. 

Publicerad 2018-07-22 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå