POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Smärtsamt slut på Chankos VM-dröm?

Louay Chanko åkte till Syrien med en dröm om att få spela VM. Nu är Hammarbystjärnan närmare en mardröm och en biljett hem igen.
-Min fotskada stör mig väldigt mycket, säger han till TT.

"Lolo" Chanko har inte lyckats etablera sig i det svenska landslaget. I stället för en fortsatt jakt i Lars Lagerbäcks landslag såg Chanko tillbaka - till sina rötter.

Efter påtryckningar från Syriens förbundskapten Antonio Cabrini befinner sig Chanko nu i Homs för att förbereda sig inför fyra viktiga VM-kvalmatcher. Men resan mot VM i Sydafrika har redan börjat på värsta tänkbara sätt.

-Jag har tvingats till rehabilitering hela veckan, säger Chanko på telefon.

"50-procentig"
Fotskadan som han ådrog sig i slutet av april mot Kalmar FF, då han fick Cesar Santin över sig, läker långsamt.

-I vissa matcher i allsvenska har jag bara kunnat spela på 50 procent, men jag har ändå ställt upp, säger han.

Sent på torsdagskvällen spelar Syrien mot en ligaklubb, och då avgörs det förmodligen om foten är tillräckligt frisk för att ge Chanko en plats i truppen till kvalmatcherna (den första mot Kuwait den 2 juni).

-Det gör fortfarande ont i foten och allt jag kan göra är att stärka den med styrketräning. Jag räknar med att spela hårt lindad och se hur det känns, säger han.

-Men jag kommer inte att riskera någonting. Gör det för ont blir det att resa tillbaka hem igen. När jag kom ner här låg jag och tänkte på skadan hela tiden, ska jag visa upp mig vill jag kunna spela 100 procent, inte 60.

"Långt från svenska laget"

Under dagarna i Syrien är det runt 40 grader och landslaget tvingas träna sent på kvällarna när temperaturen har sjunkit.

-Ändå är det inte som varmast här nu, säger Chanko, som inte spelat någon tävlingsmatch för Sverige och därmed kan representera en annan nation.

-I svenska landslaget är jag så långt bort man bara kan komma, och det säger jag inte för att vara tjurig på något vis. Här har jag större möjligheter att slå mig in om jag är frisk.
Chanko är för övrigt inte ensam från Sverige i Syriens landslagstrupp, där finns även Assyriskas mittback Elias Merkes.

TT

Publicerad 2008-05-27 kl 22:37
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå