POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Snabbare än Daniel Larsson"

Final i Colorline Cup. Häckens offensiv ser redan toppallsvensk ut. Och tränaren Peter Gerhardsson myser över mängder av spännande namn.

- Vi har många alternativ och spelare med olika egenskaper, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Jonas Henriksson, Anklev, Chibuike, Ranégie, Dioh Williams, Makondele... vi har en ung 91:a i Majeed Waris, vår speedigaste spelare. Han var till och med snabbare än Daniel Larsson i snabbhetstester för några år sen.

Brasilianska duon Paulinho och Vinicius har försvunnit - istället har Björn Anklev och Dioh Williams kommit in. Dessutom har provspelaren JC Banks visat fina kvaliteter och unge Majeed Waris överraskade många med två mål och vasst spel i första matchen i Colorline cup.

Häcken gjorde totalt sju mål på tre matcher i turneringen och målen fördelades på sex olika spelare. Trots att alla spelare fick chansen och tränare Gerhardsson laborerade friskt med startuppställningen i de tre matcherna, så såg anfallsspelet bra ut oavsett vilka som spelade. Men gå så långt som att säga att Häcken har allsvenskans bästa bredd offensivt vill inte tränaren.

- Nja, det vet jag inte. I nuläget bryr jag mig inte så mycket om vad de andra lagen gör.
Längre fram i vår kommer jag börja studera dem närmare. Men det ser bra ut för oss, helt klart.

- Jag är inte så intresserad av spelsystem och siffror. Jag vill hellre se att våra anfallsidéer sitter ute på planen. Men de som spelade i offensiva mittfältspositioner och anfall i vårt 4-2-3-1-system gjorde det bra allihopa.

Peter Gerhardsson förklarar framgångarna i Colorline cup med att nästan alla spelare ligger långt framme fysiskt tidigt på säsongen. 

- Det är några som har en bit kvar, Ranégie har tränat mycket styrka och är lite tung på grund av det. Dioh Williams har ju sin skadehistorik också. Men överlag ligger vi långt framme med tanke på hur tidigt det är på säsongen.

Gerhardsson är nöjd med situationen, men fler spelare ska in. Om klubben får en plats i Europa League kommer bredden behövas. 

- Idealet för mig som tränare är att vi har två spelare på varje position som konkurrerar med varandra, att det är stenhård konkurrens. Det kommer att komma in någon eller några till. Vi har JC Banks på provspel och vår sportchef åker ner till Brasilien i mars. Vi får se vad det blir för position.  

Publicerad 2011-01-24 kl 12:14
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå