Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Snälle Elm - nu tuff och brutal i ny miljö

David Elm har gjort sig känd som en av allsvenskans snällaste och mest sympatiska spelare. Men i Fulham tvingas han ta fram en annan sida av sig själv.

- Det finns bara ett läge för mig nu, att spela tufft och vara elak, säger David Elm till Barometern.

Från att ha varit tre bröder Elm i Kalmar är det numera noll, sedan också David Elm fått chansen att bli proffs. Men till skillnad från bröderna Rasmus och Viktor kommer han att spela i England i stället för i Holland.

Och det innebär samtidigt att Elm måste plocka fram sidor av sig själv som han inte visat upp härhemma i Sverige.
Som om  det inte vore nog känner han också av kraven som finns på honom.
- Jag förstår att en del fans är upprörda. De ville ha en stor värvning och så kom jag i stället. För mig är det bara en sak som gäller: Ge allt, spela tufft och vara elak. Jag har kommit till en av världens bästa, kanske den bästa, ligor och det ska bli riktigt roligt att testa sig själv där, säger Elm till Barometern.

Men då gäller det förstås att han tar en plats och då måste han prestera och inte gör som på den första träningen med laget, då allting gick snett.
- Jag var helt värdelös. Jag kunde inte ens slå en passning på en meter rätt. Enkla misstag som jag inte gjort på fem år.

Han hoppas ändå att tränarna hade överseende med den insatsen och att han kan visa vad han går för under veckan som kommer.
- Jag tror de förstod att jag var helt slut, totalt färdig efter alla tester. Min förhoppning är ju att jag får lite speltid under säsongen såklart. men nu först och främst gäller det att komma in i tempot så fort som möjligt, både i benen och i tanken. Men jag känner redan efter två träningar att jag kommer att utvecklas väldigt mycket som fotbollsspelare det här året. Och det är ändå det viktigaste för mig, säger Elm.

Hade han stannat i Kalmar hade han fått spela mot Trelleborg på Vångavallen på lördag. Nu kan det i stället bli match mot Everton hemma i London på Craven Cottage.

Publicerad 2009-09-07 kl 10:56
Annons
Annons
Annons