Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Snart besked för Jankulovski som vill stanna

Dime Jankulovski har uppgetts vilja vara på väg bort från Gais men för FotbollDirekt berättar han att han gärna stannar, även om klubben värvar en ny målvakt.

- Jag har inget emot konkurrens - tvärtom, det tror jag kan göra mig till en ännu bättre målvakt, säger Jankulovski till FotbollDirekt.

Men orsaken till att Jankulovski har hintat om att han kan försvinna till nästa säsong är om Gais vill förlänga hans kontrakt eller inte.
- Jag ser gärna att Gais förlänger med mig i två-tre säsonger till. Jag är 32 år och vill ha den tryggheten, så att jag inte står utan kontrakt om jag skulle bli långtidsskadad, säger Jankulovski till FotbollDirekt.se

Gaismålvakten som går under smeknamnet "Rosa Pantern" på grund av sin rosa målvaktströja har haft en säsong som varit av blandad art. Först lite down men ju längre säsongen led, desto bättre blev både Gais och Jankulovski.
- Säsongen var lite småjobbig med tanke på att vi låg där vi låg vid sommaruppehållet men vi avslutade väldigt starkt, säger Jankulovski.

Det har under hösten dykt upp uppgifter om att Gais vill ersätta Jankulovski med finländaren Harri Sillanpää och att han därför vill bort från klubben men det är uppgifter som han vill dementera.
- Jag har kontrakt i ett år till och många tidningar har jag läst att jag är besviken på Gais men det är jag absolut inte. Om de funderar på att ta in en målvakt att konkurrera med - gör det, det tycker jag bara är roligt.

Men samtidigt känner han att det inte är värt att fortsätta i Gais om inte klubben vill satsa på honom och redan den här veckan avgörs mycket kring hans framtid.
- Redan i morgon eller i övermorgon ska jag prata med Gais om hur de vill göra och om det inte blir något, då kommer min agent att få jobba hårt, säger Jankulovski med ett leende.

Men kan du tänka dig att flytta från Göteborg, även om det verkar som om du har rotat dig där? - Det stämmer att jag är från Göteborg sedan barnsben och har köpt hus och allting här men som fotbollsspelare rotar man sig aldrig förrän man slutar spela fotboll.

Örgryte finns ju annars, de lär väl vilja ha en ny målvakt om inte Bengt Andersson förlänger, kan du tänka dig Superettan? - Det är ju i Allsvenskan jag vill spela men jag stänger definitivt inga dörrar åt något håll.

Och skulle det inte bli något med Gais, så ska det kunna lösa sig ändå för Jankulovski.
- Jag vet att det är klubbar som varit och tittat när jag har spelat och då har det gått riktigt bra. Men helst av allt spelar jag ju i Gais i många år till.

Publicerad 2009-11-04 kl 15:56
Annons
Annons
Annons