Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Snart beslut om ”Fotbolls-Idol” – Elfsborg hoppas

Ett fotbollens svar på Idol med allsvenskt proffskontrakt som förstapris. Elfsborg och TV4 har smidigt planer en längre tid. Nu tas snart beslut kring projektet.

- Bollen ligger hos TV4, vi i Elfsborg håller tummarna för att det här blir av, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till FotbollDirekt.se.

Det var i slutet av februari som Borås Tidning kom med uppgifterna – TV4 i samarbete med Elfsborg planerade ett ”Idol” för fotbollsspelare – ”Proffsdrömmen”.

Programmets upplägg var snarlik musikens dito, med auditions runt om i landet och utgallring tills en vinnare återstod. Denne skulle belönas med ett proffskontrakt med Elfsborg. Inspelningarna var planerade att starta redan i mars, men projektet har dragit ut på tiden.

Intresset har hittills varit alltför svalt från annonsör-håll och fortfarande saknas pengar att finansiera programmet. Men hoppet lever fortfarande, och senast denna vecka kommer ett beslut om dröm-projektet blir av.
- Ja, vi kommer ta ett beslut senast i slutet av den här veckan, har vi inte löst det då så blir det inte av. Vi anstränger oss till det yttersta, men hittills har det fattats en del pengar, säger Artur Ringart, kommersiell projektledare på TV4.

- Men det är inte kört förrän det är kört. Jag skulle bedöma det som 40/60, alltså 40 procents chans att det blir av.

Det låter ju ändå som ganska okej odds?

- Hahahaha, ja kanske det. Vi tror ju självklart jättemycket på den här idén, annars hade vi inte hållit på så här länge med att försöka finansiera den.

Om man lyckas lösa finansieringen kan inspelningar starta i augusti-september, men mycket senare än så kan man inte dra igång på grund av vårt klimat och den svenska fotbollssäsongen. Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson hoppas men bryter inte ihop om det hela skulle spricka.

- Tanken var att inspelningarna skulle dra igång innan EM. Nu ligger bollen hos TV4, vi i Elfsborg är fortfarande jätteintresserade och håller tummarna för att det blir av, säger Andreasson.

- Men för vår del… vi är glada och stolta över att bli klubben som tillfrågades och vi har hela tiden tyckt att det här är en bra idé. Blir det av så blir det av, blir det inte av så är det okej ändå.

Publicerad 2012-04-18 kl 19:08
Annons
Annons
Annons