POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Söder kan spela med glasögon framöver: "Ser om inte annat lite rolig ut"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts möte med Sirius i spelaren ovan.

Robin Söder är, i sviterna av en hjärnskakning, ljuskänslig.
Nu kan anfallaren framöver behöver använda glasögon på planen.
- Jag ser om inte annat lite rolig ut, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborg-anfallaren Robin Söder fick, inför mötet med Djurgården, en boll i huvdet på träning och ådrog sig en hjärnskakning. Därefter missade han även efterföljande mötet med Helsingborg innan han gjorde en halvlek mot Kalmar och sedan spelade från start mot AIK, men fick bryta i första halvlek sedan han kände sig yr på planen. 

- Jag har eller har haft problem med att jag är ljuskänslig, vilket jag även var mot Kalmar och sedan mot AIK, även om det inte var sol och regnade. Jag jobbade dock mot solen i första halvlek och började helt enkelt må dåligt, säger han till Fotbollskanalen.

Söder menar att ljuskänsligheten är en följd av hjärnskakningen, då han redan mår bättre, men nu emellenåt tränar med glasögon för att undvika direkt solljus. 

- Jag utgår från att det har något med hjärnskakningen att göra, då symptomen efteråt var ungefär samma som när jag fick smällen mot huvudet. Ljuskänsligheten är nog en del i hjärnskakningen, även om inte alla har det så. Jag var även ganska ljuskänslig redan efter den första smällen och tyvärr är det väl så att det hängde ihop, säger han. 

- Men jag har tränat på de sista passen, så det har fungerat bra, fortsätter han.

Söder har under senaste träningspassen använt glasögon på planen, liknande de förre Juventus-mittfältaren Edgar Davids hade under sin spelarkarriär.  

- Jag skulle väl tippa att det är glasögon som du kan använda för skidsport eller cykling, men vi har fått fixa till glasögonen lite och täcka in glaset, så att det inte blir vasst för både mig själv och motståndaren om det skulle vara så, men det har fungerat bra. Man ser om inte annat lite rolig ut, skrattar han. 

Söder fortsätter:

- Mikael Nilsson, den gamle Blåvitt-legendaren spelade i brillor också, så det är lite roligt. Förhoppningsvis behöver jag däremot inte använda dem.

Anfallaren berättar att han inte lär behöva använda glasögon under alla matcher, men att de för säkerhetens skull följer med till måndagskvällens allsvenska bortamöte med IFK Norrköping på Östgötaporten. 

- Jag kommer förhoppningsvis inte att behöva ha glasögon på alla arenor, då solen inte kommer att nå in ändå. De kommande tre matcherna spelar vi klockan 19, så jag kommer förhoppningsvis inte behöva använda dem när det inte är någon direkt sol inne på planen. Men det är bra att ha dem om man känner att man skulle behöva den och om det fungerar att spela i. Det har fungerat rätt okej, säger han. 

Samtiidgt gäller det inte för all framtid, i bästa fall bara till sommaruppehållet. 

- Jag märker att det har blivit bättre och bättre och försöker att utsätta mig i små doser för direkt solljus och det har blivit bättre senaste dagarna. Förhoppningsvis kan man ha detta i några veckor och sedan förhoppningsvis inte mer än så. I värsta fall får man ha det fram till sommaruppehållet och sedan förhoppningsvis inte mer.

Söder fick senast, från sidan av planen, se Blåvitt besegra Sirius med 4-2 i Uppsala, vilket var lagets fjärde seger på sju matcher den här säsongen. Nu är Söder själv sugen på att få vara med och bidra igen till lagets framgång. 

- Jag har missat några matcher och det har känts väldigt tråkigt. När vi spelar så bra vill man gärna vara med, men samtidigt skapar det även ro för en själv att man kan ta den tiden som behövs, så att man inte behöver forcera fram något. Det är kul att se att vi haft så bra poängutdelning och utveckling av spelet. I sista matcherna har det inte bara varit i korta perioder, även under alla 90 minuter. Det har varit kul att se.

IFK Göteborg har numera flera formstarka anfallare. Hur ser du på konkurrensen?
- Det är i grund och botten jättebra. Det känns som att vi behövde få in lite fler alternativ där framme, så det är jättebra. Det är egentligen bara att köra. 

Hur ser du på Norrköping som motstånd?
- De har väldigt bra spelare över egentligen hela banan och kanske framför allt centralt där de är väldigt duktiga med Simon Thern och Alexander Fransson. Det känns som att de styr mycket av deras spel med. De har ett bra lag och jag hoppas att vi kan ge dem en bra match och ställa lite frågor till deras backlinje.

Hur kan ni utnyttja att Norrköping hackat lite under inledningen av säsongen?
- De har haft ett ganska tufft spelschema också, men vi kommer från en positiv trend och vi försöker inte tänka så mycket på motståndaren i den aspeketen. Vi försöker att göra en bra prestation över 90 minuter och det är det som räknas. Vi är inte så bra och de är inte så dåliga, så det kommer oavsett prestationsnivå att bli en tuff match. Vi ska utnyttja våra styrkor och det har fungerat väldigt bra i senaste matcherna.

Söder lyfter framför allt fram spelarnas tro på sig själva och tron på lagets spelsystem som den stora anledningen till senaste tidens framgång. 

- Jag tror att det har varit viktigt för oss med en bra start i allsvenskan. Det har gett oss både trygghet och väldigt mycket självförtroende både individuellt och kollektivt i vårt spelsystem, vilket jag tycker är den stora skillnaden. Vi kan fullt ut spela vårt spel utan att tänka extra. Det är bara att köra på. 

IFK Göteborgs bortamöte med IFK Norrköping börjar klockan 19.00 och sänds på C More Fotboll, Sportkanalen och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-05-13 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå