Söder och Hysén visade vägen när Blåvitt vann

Klar 3-0 seger mot Halmstad. IFK Göteborg närmar sig topptrion i tabellen och säger sig inte ha gett upp guldhoppet.

Men 14 poäng efter serieledarna Kalmar med åtta omgångar kvar är mot all förmodan övermäktigt för de regerande svenska mästarna.

Dock kan Göteborg glädja sig åt en klar 3-0 seger hemma mot Halmstad på ett ödsligt Nya Ullevi, bara 5 149 åskådare.

Pontus Wernblooms avstängning gjorde att Robin Söder fick bilda anfallspar med Tobias Hysén. De båda kom att avgöra matchen.

I den 36:e minuten kom Söder runt på kanten och spelade mycket elegant fram Hysén. I andra halvlek var rollerna ombytta där Hysén fick fram bollen till Söder som distinkt avslutade lågt bakom en chanslös Magnus Bahne i HBK-målet.

Mattias Bjärsmyr höll sig sedan framme på en hörna och fullbordade segersiffrorna till 3-0.

Publicerad 2008-09-17 kl 21:15