Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Söder redo för att starta - och pekar ut ÖSK:s hot: "De har spets i honom"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Robin Söder, 29, har hoppat in i IFK Göteborgs två senaste matcher.
Mot Örebro SK på söndag hoppas lagkaptenen få chansen från start.
- Jag hoppas och tror att jag är redo att starta, säger Söder till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Robin Söder gjorde sin första match på fyra månader mot AIK. Han fick då hoppa in med en kvart kvar. Mot Malmö FF i söndags fick han mer speltid. Då bytte han av målskytten Pontus Wernbloom i 68:e minuten.

- Det kändes bra. Vi bygger på kroppen vecka för vecka och följer planen. Det tar tid att komma in i rytmen men det känns bättre och bättre. Det tar också lite tid innan man kommer upp i en form och tålighet som man är helt nöjd med. Den får man genom att spela fotboll kontinuerligt över tid. Men den lyxen har vi inte nu. Jag hoppas att jag kan bygga vidare på detta och få fler minuter på planen, säger Robin Söder.

ANNONS

Han hoppas få chansen från start inom kort. Gärna redan mot ÖSK.

- Jag hoppas och tror att jag är redo att spela från start. Jag har en dialog med Roland Nilsson, men förhoppningsvis är jag det. Jag tror att jag kan spela ganska många minuter nu, säger 29-åringen.

De har pratat mycket om att inleda matchen bättre än mot AIK och MFF.

- Vi behöver ge oss själva en bra start på matchen och förhoppningsvis kan vi sudda ut några av misstagen vi gjorde sist. Vi ska gå ut och sätta vår matchplan och idé från start. Vi kan inte börja spela efter 15-20 minuter utan måste vara med från avspark. Kan vi hålla matchen vid liv och verkligen ge oss själva chansen att vinna är det optimalt. Det kollektiva försvarsspelet måste upp ett steg, säger anfallaren.

Robin Söder pekar ut två spelare som han tycker är särskilt viktiga för Blåvitt att hålla koll på under fajten på Gamla Ullevi.

ANNONS

- Vi vet sen många år om att Nordin Gerzic är en bra possessionspelare som är duktig på att flytta boll. Sen har de spets i Nahir Besara, som ligger bakom många av deras mål. ÖSK är ett lag som försöker spela. Vi behöver hitta nycklarna i hur vi ska störa dem i presspelet, säger han.

Ser du några svagheter hos dem?
- De har gjort en bra säsong. Men det finns absolut grejer som jag tror att vi kan utnyttja. Vi behöver utnyttja de ytor som vi hoppas att de släpper till på ett bra sätt och skapa målchanser och göra mål, säger han.

IFK Göteborg ligger precis ovanför kvalstrecket och är i behov av poäng.

- Vi behöver vinna, det är inget snack. Vi ska jobba hårt för att hålla nollan och vinna. Alla vet om tabelläget och vi går absolut för att vinna, säger Robin Söder.

Vad skulle en seger betyda?
- Det skulle betyda mycket på alla plan. Det hade varit skönt att jobba in en seger. En sådan skulle ge självförtroende, säger lagkaptenen.

ANNONS

IFK Göteborg och Örebro SK möts klockan 17.30 på Gamla Ullevi under söndagen.

Publicerad 2020-10-31 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto