Söder tackar lagkamraterna för succén

Succésagan om Robin Söder fortsätter.
På lördagen sköt han matchens enda mål när IFK Göteborg bortaslog Gefle med 1-0.
-Men det är tack vare mina lagkamrater som det har gått bra, säger den blyge 17-åringen.

Redan i den åttonde minuten slog Blåvitts fynd till. Så här beskriver Robin Söder själv målet:
-Jag vänder bort en Geflespelare och vickar bollen till Pontus (Wernbloom), som spelar tillbaka på ett tillslag. Sen skjuter jag på ett tillslag i hörnet.
Bredsidan i första hörnet var så väl placerad att Mattias Hugosson var chanslös - trots att skottet inte var särskilt hårt.
Robin Söder har nu gjort mål i tre raka allsvenska matcher. Lägg därtill ett mål i den första kvalmatchen till Champions league mot Murata och ni förstår att det har gått fort för 17-åringen, som debuterade i A-laget den 1 augusti mot Trelleborg.

Viktigt mål

I siffror är det fyra mål på sex matcher. Ett scenario han knappast ens vågat drömma om när han värvades från division 3-laget Stenungsund inför den här säsongen.
-När jag kom till Göteborg var jag inte så bra skolad, jag ville utvecklas som spelare, säger han.
Men A-laget fanns också med lite i tankarna.
-Det är klart, jag ville ju vara med och träna och känna på.
Lördagens mål kan bli viktigt för IFK Göteborg som behöver vinster för att haka på i toppen av tabellen.
Men segern satt hårt åt.
Gefle, som slåss i andra änden av tabellen och nu satsade på nyförvärven Daniel Theorin och Alexander Gerndt från start, hade de vassaste chanserna i andra halvlek.
Såväl Amadou Jawo och Hasse Berggren som Jonas Lantto var ytterst nära att kvittera.

Besviken Olsson

-Vi får problem i andra och får jaga boll. Vi har lite tur som får med oss alla tre poängen, sade IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn, som lät en annan yngling, 16-årige Niklas Bärkroth, få chansen i den 69:e minuten.

Gefles tränare Pelle Olsson var nöjd med sina spelares insatser men besviken på matchutvecklingen.
-Återigen får vi kämpa i underläge i 82 minuter. Det är bittert och tungt, sade han och torkade svetten från pannan.
Solen sken starkt över Strömvallen och tog på spelarnas krafter.
Huvudpersonen Robin Söder hade sprungit slut på sig i den 69:e minuten och byttes då ut.
Men det var garanterat inte det sista vi såg av honom.
Publicerad 2008-07-26 kl 19:17