Söderberg räddade Bajens svit: Ger självförtroende

Hammarbys förslutfria svit är intakt.
Den som räddade stockholmarna mot Ljungskile: Tvåmålsskytten Freddy Söderberg, som gjorde sina första mål i allsvenskan.
-Men vi borde ha vunnit i dag, säger 23-åringen som med 2-2-målet i slutsekunderna ordnade nioende raka utan förlust.
Ljungskile såg ut att snuva Hammarby på poängen.
Med ett defensivt spel hade David Wilsons mannar lyckats perfekt. Ljungskile hade 2-1 på hemmalaget ända in i slutsekunderna - trots att "Bajen" glänste spelmässigt på Söderstadion.
Ett bollinnehav på 70 procent talar sitt tydliga språk.
Men den enorma chanskavalkaden (19 avslut mot 7) skulle till slut ge utdelning.

-Jag drar till på halvvolley och skjuter på vinst och förlust, säger Söderberg som, i avsaknad av anfallarna Charlie Davies (i OS) och Paulinho (som flyttat till Sydkorea) ordnade poängen i sin sjätte allsvenska match från start.
-Det här ger naturligtvis självförtroende. Som forward ska man ju göra mål.

En chans - ett mål

Och mål hade han fått göra - redan innan den sista sparken.
Tre minuter före pausvilan rullade han nämligen in kvitteringen 1-1 i en halvlek där Hammarby dominerat totalt, men där Ljungskile ändå lyckats få med sig ett ledningsmål.
Det var i den 16:e minuten som gästerna, på sin enda chans under de första 45, fick in 1-0 genom Pascal Kondaponi som höll sig framme efter ett volleyskott från Martin Smedberg-Dalence.
Därefter radade hemmalaget upp chanser. Petter Andersson hade läge på kvittering flera gånger om, liksom anfallaren Nathan Paulse.

Men det blev alltså Söderberg som stod för 1-1 innan nästa halvlek tog vid.
-Vi lyckades otroligt bra med att vaska fram chanser i dag. Jag tror Petter Andersson var inblandad i sex avslut, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson.
-Men vi lyckas inte få till verkningsgraden. Vi ska definitivt inte släppa in två mål i en sådan här match.

"Blandade känslor"

För ett mål till skulle Ljungskile få in.
Inbytte veteranen Jörgen Wålemark hade knappt visat sig i straffområdet när han tio minuter från full tid serverade Daryl Smylie bollen som gav 1-2.
-Men man måste kämpa ända in i slutet också. Och det gjorde Hammarby, säger Ljungskiletränare Wilson som ändå kan vara nöjd med en poäng.
Nöjd vill däremot premiärskytten Söderberg inte riktigt vara - trots de två målen.