POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

"Sollefteåbon" lämnade nya uppgifter under dagens förhör - Kindberg ska ha beställt jobben

Foto: TT.

Fjärde rättegångsdagen i Kindberg-rättegången var uteslutande förhör med "Sollefteåbon".
Han lämnade några nya uppgifter, bland annat att primärt Daniel Kindberg ska ha varit inblandad även i att beställa jobben.

Under den fjärde rättegångsdagen i ekobrottsrättegången mot Daniel Kindberg, "Peabmannen", och "Sollefteåbon" så var det första stora förhöret, denna gång med "Sollefteåbon". Förhöret tog hela dagen, och är ännu inte slutfört utan fortsätter på måndag.

En av de nya sakerna som kom fram var "Sollefteåbons" svar på vem det varit som har beställt uppdragen av hans företag, som mestadels jobbar med flytt och transport. Enligt åklagaren har "Sollefteåbon" tidigare sagt att "Peabmannen" ska ha stått för majoriteten, den här gången blev svaret att Kindberg har gjort det. Kindberg var VD för först Fältjägaren och sedan Östersundshem.

- För mig är det en ny uppgift, sa åklagaren Peter Jonsson. 

Kindberg valde att inte kommentera till Sportbladet.

"Sollefteåbon" fick också en fråga om vad han hade att säga om åklagarnas sakframställan, där åklagarna visade hur pengar flyttats från Östersundshem, Fältjägaren, och Peab till "Sollefteåbons" företag, vidare till Östersunds FK eller ÖFK:s dotterbolag Driftaren AB. Detta via fakturor för arbeten som har varit svåra att verifiera att de har genomförts. 

- Jag vet inte vad jag ska säga om det... Sitter man och tittar på pilar och fram och tillbaka, och inte är van att jobba kanske på snabba puckar hit och dit, ser det kanske märkligt ut. Det förstår jag att man tycker, sa "Sollefteåbon".

- Ni trycker på att man har fått uppgifter från mest Daniel som jag förstått. Jag har varit på fältet, där tycker jag att jag gör mest nytta. Jag har väl haft folk på kontoret, det var väl både bra och dåligt. Det var väl dåligt sista gången jag hade någon anställd. 

En annan av de nya uppgifterna i dag var angående diesel. Det finns bokfört 88000 liter betald diesel under perioden 2013-2017. Enligt "Sollefteåbon" har det köpts mer diesel än så.

Han ska ha fyllt på egna tankar hemma i Sollefteå, med hjälp av ett oljetransportföretag. Det ska ha handlat om cirka 40000 liter i månaden under perioden på cirka fyra-fem år. 

Enligt "Sollefteåbon" har han betalat den dieseln med egna pengar, då personen som körde oljetransporten hade tagit ett personligt lån av "Sollefteåbon". Hur stort det lånet var ville han inte säga. 

"Sollefteåbons" förhör tar längre tid än planerat, och fortsätter på måndag. Åklagaren gissade på att det skulle ta cirka en halv dag till, plus att försvarsadvokat också ska få tid. Därmed lär inte förhöret med "Peabmannen" sätta igång förrän nästa rättegångsdag efter det. 

Publicerad 2019-09-10 kl 17:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå