Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Som en lång väntan på julafton"

Det är knappt två månader kvar till den riktiga julafton. Men för Malmös spelare framkallar väntan inför söndagen känslor från barndomen.

- Ha ha. Ja det är lite så att det är en väntan som när man var barn inför julafton, säger Jeffrey Aubynn till FotbollDirekt.se

Inhopparen Aubynn var den som förlöste Malmö FF borta mot BP. MFF hade kört fast när Roland Nilsson bestämde sig för att försöka förändra matchbilden.
Och på vilket sätt han gjorde det!
I den 55:e minuten tyckte "Rolle" att det var färdigspelat för Jiloan Hamad - in med Jeffrey Aubynn och denne behövde bara fyra minuter på sig för att ge Malmö ledningen med en nick på ett inlägg från Ulrich Vinzents.

- Jag hade turen att stå rätt och nicka in bollen och sedan släppte det lite grand efter det. Men jag tycker ändå inte vi nådde upp till normal standard under en lång period av matchen. BP spelade bra och bjöd oss bra motstånd, säger Aubynn uppriktigt.

- Vi behövde ett mål och BP krigade på ganska bra. Det är inte så lätt att åka upp och vinna en sådan här match.

Nilsson fortsatte sedan sitt framgångsrika koncept med att släppa in folk från bänken för att förändra matchbilden.
I den 77:e minuten fick Daniel Larsson kliva av Grimstas konstgräsplan. Dardan Rexhepi kom in ohc ersatte. Han behövde bara två minuter på sig för att leverera bollen snyggt till Agon Mehmeti, som med ett lågt avslut skickade in 2-0 bakom Kristoffer Nordfeldt.
Och Rexhepi själv visade att han också kan göra mål när han i den 83:e minuten gjorde 3-0 och då var matchen definitivt förlorad.
- Roligt att se dem ta för sig och visa framfötterna på det sätt som de gör, berömmer lagkamraten Aubynn.

Blir det en nervös vecka fram till söndag nu?

- Nej. Jag tycker inte vi ska vara nervösa. Vi har chansen att ta ett SM-guld och vi ska se positivt på det i stället. Men det är klart, det kommer att vara en speciell vecka.

- Det enda som är viktigt för oss är att kunna försöka göra en bra sista-match på hemmaplan med en full Swedbank Stadion i ryggen. Det kommer att vara press på oss men det har det varit i de senaste matcherna på oss också, så det ska inte vara någon fara.

Publicerad 2010-11-01 kl 23:31
Annons
Annons
Annons