POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sonko Sundberg om första målet: "Roligt att få näta"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Noah Sonko Sundberg fick chansen från start mot MFF. Då dundrade han in 1-0.
- Det var fint måste jag säga, säger Sonko Sundberg till Fotbollskanalen.

Gif Sundsvall sökte febrilt efter ytterligare en mittback innan allsvenskan skulle sparka igång. Då plockade man, i slutsekunderna av transferfönstret, in AIK:s mittback Noah Sonko Sundberg, 19, på ett sommarlångt lån.

Första matchen, mot sin utlånade klubb AIK, fick Sonko Sundberg betrakta från läktaren. I andra matchen fick han hoppa in efter att Gif Sundsvalls mittback Robin Tranberg halkat sig till ett rött kort.

Det röda kortet öppnade då för en startplats för Sonko Sundberg mot seriefavoriten Malmö FF på Swedbank stadion under måndagen.

En startplats fick han – det tackade han med att bomba in matchens första mål.

- Jag har ju kvar mina anfallsinstinkter. Jag dröjde mig kvar där uppe och hoppades på att bollen skulle komma där och det gjorde den från Runar (Mar Sigurjonsson) och det var bara tacka och ta emot. Det blev ett fint mål måste jag säga, säger han till Fotbollskanalen.

Hur kändes det när den singlade in bakom Wilands nätmaskor?
- Det blev mest ett glädjerus bara. Det är en otrolig känsla att göra mål inför så mycket publik. Det är alltid roligt.

Gif Sundsvall vann till slut lite skrällartat med 2-1 efter att Shpetim Hasani i slutskedet utav matchen chippat in segermålet.

- Det känns riktigt bra det var en viktig match att vinna, vi var inte jättenöjda med det senaste resultatet mot Gefle. Det var en liten revansch. Alla spelare gjorde också en hjälteinsats.

Hur gick samarbetet med kollegan Marcus Danielsson?
- Det gick bra, vi hade ett bra snack. Jag tycker vi känner varandra rätt bra trots att vi inte har spelat så mycket tillsammans. Det är en riktigt bra spelare att spela med. Jag kan inte klaga.

Nu väntar Örebro hemma på Norrporten på måndag. En match som avstängde Robin Tranberg är tillbaka till. Men Sonko Sundberg känner ingen stress över den rådande konkurrenssituationen som då uppstår igen. Han är garvad.

- Det är som vanligt. Jag är van från AIK där det också är en stor konkurrenssituation. Det är inget speciellt. Robin är en väldigt bra spelare. Det är bara roligt med konkurrens, säger han.

Se Sonko Sundbergs vackra mål i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-12 kl 19:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå