Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sparkad från Gefle - nu börjar Sandberg på förbundet

Foto: SCANPIX.

Roger Sandberg fick sparken från Gefle.
Nu har han hittat ett nytt jobb – som tränarutbildare på förbundet.
- Det känns jättebra, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i juni i år, då Gefle låg på en näst sista plats i tabellen med fem ynka inspelade poäng, som klubbledningen tog beslutet att sparka huvudtränaren Roger Sandberg.

- Om man tittar på vår tabellrad behöver man inte vara så bright för att se att vi behöver göra fler mål och försvara oss bättre, konstaterade sportchefen Hasse Berggren då.

I stället tog den assisterande tränaren Thomas Andersson över, men inte heller han lyckades vända på skutan och Gefle spelar nästa år i superettan.

Nu har Roger Sandberg hittat ett nytt jobb. 44-åringen från Luleå ska ha hand om tränarutbildningarna på Svenska Fotbollförbundet.

- Jag kommer att vara en av tre tränarutbildare på de högre tränarutbildningarna. Det känns bra, det ska bli jättekul. En perfekt kombination av att jobba med utbildning och fotboll. Det är det som jag har jobbat med tidigare, säger han till Fotbollskanalen.

Hur togs kontakten?
- Jag känner några stycken av de som jobbar här, Urban Hammar (tidigare huvudtränare tillsammans med Pelle Olsson i Gefle) bland annat. Vi har haft kontakt egentligen sedan jag lämnade Gefle i somras. Jag kände tidigt att ”det här känns bra”.

Det var aldrig aktuellt med något nytt tränaruppdrag?
- Nej, det kan jag inte påstå. Det är några klubbar som har hört av sig, men nej det har inte känts aktuellt helt enkelt. Det var bra att få några månader där man kunde ägna sig åt lite eftertanke och analys av vad som har varit men jag kände tidigt att det här skulle passa mig. Väldigt kompetenta medarbetare och en intressant arbetsbeskrivning så jag bestämde mig ganska tidigt.

Roger Sandberg kommer att ha hand om utbildningarna på avancerad nivå samt på den högsta tillgängliga Pro-nivån.

Publicerad 2016-11-10 kl 11:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER