Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sparkade Gefletränaren: ”Det ser väldigt mörkt ut”

Det är ett oerhört viktigt bottenmöte som utspelar sig på Gavlevallen under lördagen när Gefle tar emot Hammarby. Den sparkade Gefletränaren Roger Sandberg menar att det ser mörkt ut för jumbolaget.
- Det är bara att kolla på tabellen, säger han till Gefle Dagblad.

Hammarby ligger tredje sist på en kvalplats med 14 poäng – Gefle IF befinner sig sist på åtta poäng. Mycket står på spel i lördagens bottenmatch.

Roger Sandberg sparkades från Gefle i början av juni och assisterande tränaren Thomas Andersson tog i stället över huvudrollen. Nu hoppas den forne Gefletränaren att hemmaarenan kan hjälpa laget i det viktiga bottenmötet.

- Det är ju alltid en liten fördel att ha hemmaplan men det är två lag som har släppt in mycket mål och det är säkerligen något som båda lagen har jobbat hårt med att försöka ordna. När det gäller det offensiva tror jag att Hammarby är snäppet vassare på fasta situationer, säger Sandberg till Gefle Dagblad.

Sandberg menar att det krävs stora förändringar i klubben för att få klubben att hålla sig kvar i allsvenskan.

– Det behövs en helhetsförändning. Det sa jag under våren också att det inte finns en enskild detalj som räcker att man fixar utan det handlar om en helhet. Det finns en hel del psykologi i det där - skulle man få lite stolpe in och en turlig seger, lite medgång så ger det en push och mycket välbehövligt självförtroende, säger Sandberg till GD och fortsätter:

- Det ser onekligen väldigt mörkt ut, det är bara att kolla på tabellen och man inser att det krävs många segrar. Normalt krävs det över 30 poäng för kvalplats, det klart att det inte är omöjligt men det ser väldigt svårt ut.

Matchen startar 16.00 och sänds i C More Sport.

Klarar sig Gefle kvar i allsvenskan?
  • Ja, det kommer att vända.
  • Nej, det blir för svårt.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-07-30 kl 13:35
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER