Speakerns rapportering sänkte Örgryte: "Tung dag för ÖIS"

Örgryte gör Hammarby sällskap ned i superettan.
2-2 borta mot Gefle räckte inte för att ta klivet upp på kvalplatsen.
-Det är en tung dag för ÖIS, sade tränaren Åge Hareide

Medan ett Göteborgslag kämpade om guldet, slogs ett annat för sin överlevnad i högsta serien.
För Örgryte var förutsättningarna glasklara. Seger mot Gefle var allt som räknades - samtidigt som Djurgården inte fick vinna mot Kalmar.

Göteborgarna, utan en magsjuk Marcus Allbäck, började också bra på ett regnigt och kylslaget Strömvallen. Efter en kvart kunde Alvaro Santos ge laget ledningen med sitt tionde mål för säsongen och i det läget var Örgryte ovanför nedflyttningsstrecket.

Drygt halvvägs in i första halvlek kom dock rapporterna om att Djurgården gjort 1-0 på Stockholms stadion - och i samma minut sprintade Alexander Gerndt sig fri och rullade in 1-1 för Gefle.

Den mardrömsminuten tog lite luften ur Örgryte och hemmalaget radade plötsligt upp chanser. Av bara farten fixade Alexander Gerndt också sitt andra mål fram till hemmaledning 2-1.

Med en minut kvar av första halvlek tändes dock hoppet för Örgryte. Markus Gustafsson slog in 2-2 vilket ställningen var i halvtid.
Hoppet levde - fram tills speakern på Strömvallen förkunnade att Djurgården gjort 2-0 tidigt i andra halvlek.
-Det gick ju inte att undgå att höra när speakern ropade ut resultatet men hoppet sviker en aldrig, sade veteranen Magnus Källander som byttes in i slutet.
Örgryte fick aldrig in något segermål - men det hade ändå inte spelat någon roll då Djurgården höll undan mot Kalmar.
-Det är givetvis en stor besvikelse, det är svårt att sätta ord på känslorna, man känner sig helt tom, sade Källander.

Det blev 2-2 inför blott 1 605 åskådare.

-Jag tycker vi har gjort en fantastisk uppryckning under hösten med tanke på den starten vi hade och det kändes som att vi skulle klara det här. Men under de sista tre matcherna har kvalplatsen gått oss ur händerna igen. Men Djurgården har gjort det bra här på slutet och är värda sin kvalplats, sade den 40-årige veteranen Magnus Källander.
Tränaren Åge Hareide:
-Vi har släppt in för mycket mål, vi har behövt göra två-tre mål i varje match för att ta poäng. Då blir det en tung resa.