Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Spelar vi som mot Mjällby tar vi inte ens en halv poäng"

INFÖR SYRIANSKA-ELFSBORG:

Fortsatt tufft skadeläge och botteninsats mot Mjällby senast. Nu väntar guldjagande Elfsborg. Syrianskas sportchef kräver mer av spelarna i dag. SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller – Isa Demir, Erkan Saglik, Omar Jawo, David Durmaz – Abgar Barsom, Johan Arneng – Yussuf Saleh, Nahir Oyal, Imad Zatara – Peter Ijeh.

Skador/avstängningar: Dinko Felic, Besim Kunic, Anders Bååth, Suleyman Sleyman (s), Sharbel Touma (osäker), Ahmet Özdemirok, Razak Omotoyossi, Ivan Ristic (a).

Håll ögonen på: Peter Ijeh. Fick en partner i Omotoyossi - som blev avstängd igen. Nu är alla blickar åter riktade mot Ijeh. Måste verkligen komma igång för att Syrianska ens ska vara i närheten av en chans till ett nytt allsvenskt kontrakt. Pallar han trycket?

Syrianska-citat:

-Vi måste ju kämpa på för att ta poäng. Det börjar gå åt rätt håll skademässigt. Vi har krigat på och vi har nio matcher kvar, vi kan inte bara lägga ner verksamheten, då är det ingen idé att lira överhuvudtaget. Vi gjorde en bottenmatch mot Mjällby, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

-Bortsett från Häcken och Mjällby har vi stått emot bra mot de andra lagen.

- Ingenting fungerade mot Mjällby. Det är katastrof, så enkelt är det. Det är bara tt glömma bort en sån insats. För en sån insats ger ingenting överhuvudtaget, vill man gå vidare ska man göra det och fortsätta, det är inget annat som gäller. Gör vi en likadan match som mot Mjällby så kan vi inte ens ta en halv poäng. Vi är i snart superettan om vi fortsätter på den vägen.

- Spelmässigt, hittills har vi stått upp ganska bra mot de flesta lagen. Det har varit små marginaler hela tiden, men tabellen ljuger inte. Vi kommer kämpa så länge vi är kvar och så länge vi andas.

- Det är ett av Sveriges bästa lag, de ligger tvåa, tabellen ljuger aldrig. Det är ju för fan... de har ju bland det bästa laget i serien. Personligen tror jag att de har stora chanser att ta hem SM-guldet.

ELFSBORG

Preliminär startelva: Ante Covic - Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson, Jon Jönsson, Johan Karlsson - Anders Svensson, Oscar Hiljemark - Stefan Ishizaki, Lasse Nilsson, Niklas Hult - David Elm.

Skador/avstängningar: Johan Sjöberg, Andreas Klarström (s).

Han är formstarkast: Stefan Ishizaki. Skadad i juli - kom tillbaka och visade klass direkt i matchen mot Göteborg. Visade vilken extremt viktig spelare han är för Elfsborg. Måste vara i sitt esse om Elfsborg ska slåss om guldet.

Elfsborg-citat:

- Det känns bra, vi har friska spelare, så gott som hela truppen. Det har varit bra, skönt med den så kallade derbysegern, det tar vi med oss, vi gladde oss åt den. Nu fokuserar vi på Syrianska, skönt att vinna matcher, framförallt mot IFK Göteborg, som är lite derby för oss, det var riktigt skönt, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

- Vi började bra, sen kom Blåvitt tillbaka och kvitterade, vi lyckades göra 2-1, har några chanser att göra 3-1, sen släpper vi in dom. Det hände väldigt mycket i sista kvarten, vart lite turbulent. Vi lyckades vinna även fast IFK är ett väldigt bra fotbollslag.

- Det är oerhört viktigt att vinna dom här matcherna som är väldigt täta, det är inget man kan räkna med på förhand, man får vara glad för varje gång man vinner. Det förbättrar självförtroendet och gör att man trumma på.

Hur kändes det spelmässigt?

- Det är klart att det fanns mer att önska. I derbytmatcher är det mycket andra faktorer som spelar in. Visst man har en spelplan, men det blir mycket kamp. Den här derbystämningen gör det lite annorlunda. Stundtals spelar vi väldigt bra, vi var väldigt nöjda med första kvarten. Det är klart att vi kan spela bättre än vad vi visade.

- Det är samma sak för Blåvitt också, det är mycket kamp som avgör såna matcher, och nu lyckades vi vinna.

Hur ser du på matchen mot Syrianska?

- Vi går in för att vinna alla matcher som är kvar. Vi möter ett lag som också är i poängbehov. Jag såg matchen mot Helsingborg där dom var värda minst en poäng och inte fick med sig någonting. Vi måste prestera, inga matcher är givna. Man möter antingen lag i bottenregionen eller lagen som krigar om Europaspel. Syrianska äre tt jättebra fotbolsllag. Vi hade en jättetuff match mot dom på Borås arena.

- . Ijeh är alltid farlig, lurig spelare som blixtrar till och kan avgöra vilken match som helst. Agbar Barsom som är en skicklig teknisk fotbollsspelare. Duktiga individualister, en mot en.

Publicerad 2011-08-21 kl 08:35
Annons
Annons
Annons