Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Spelarflykt oroar Halmstad - "Inte bra om vi inte kan ersätta"

Flera tunga namn kan försvinna från Halmstad till nästa säsong och man kan ana en viss oro hos tränaren Lasse Jacobsson.

- Om man inte kan fylla på, så finns det såklart en oro, säger Jacobsson till FotbollDirekt.se.

Emir Kujovic och Per "Texas" Johansson är förlorade till nästa säsong. Dessutom har försvarsveteranerna Tommy Jönsson och Tomas Zvirgzdauskas utgående kontrakt och det är oklart om båda stannar. Lägg därtill att spelare som Marcus Olsson, Alexander Prent och Anselmo alla kan försvinna, så ser stora delar av Lasse Jacobssons lagbygge raserat ut till kommande säsong.
- Ja. Men vi hoppas kunna förlänga med ett par av dem. Men det är klart det inte är bra att tappa rutinerade spelare, säger Jacobsson.

Vad har du fått för indikationer att det finns för resurser till förstärkningar om tre-fyra rutinerade spelare skulle lämna?
- I dagsläget finns ingenting. Ekonomin är inte på topp precis.

Halmstad fick länge under säsongen kämpa för ett nytt kontrakt och har haft problem både i försvaret och med målskyttet, även om säsongen slutade fint med en 2-0-seger mot Djurgården. Lasse Jacobsson har tidigare sagt att det här året skulle vara för tidigt att kunna sätta sin prägel på laget och att han behöver ett par år på sig för att bygga ett lag.

Men känns det inte hopplöst att benen slås undan för dig när du försöker bygga ett lag?
- Ja det kan man tycka men det är både på gott och ont. Vi har fått in lite yngre spelare som har tagit för sig. Många av de yngre har ändå varit med här under hela året. Det är bara jobba vidare med dem.

- Men det hade varit lite tvunget att få in lite mer rutinerade spelare för såna betyder ändå en del.

Publicerad 2010-11-08 kl 15:00
Annons
Annons
Annons