POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Spelarna efter nya läktarskandalen: "Låt dem sitta i en jävla bur"

Foto: Scanpix

Alexander Milosevic, AIK, är en ev flera spelare som reagerar starkt på händelserna på Friends.

Brandlarmet gick på Friends Arena, en åskådare sprang in på planen - och en nioårig pojke träffades i huvudet av en bengal.
- Vad fan är det som händer?, säger AIK:s försvarare Alexander Milosevic.

IFK Göteborg besegrade AIK med 2-0 i den allsvenska premiären, men eftersnacket handlade återigen om tråkiga saker utanför spelet. Brandlarmet gick på Friends Arena, en åskådare sprang in på planen och brottades ner framför bortalagets avbytarbänk och IFK Göteborgs supportrar kastade ner flera bengaler på familjeläktaren där en liten pojke ska ha träffats i huvudet.

- Det är tråkigt att förlora matchen men det blir extra tråkigt när det här hände. Det är tråkigt om det träffar ett barn.
Man hör ju att det sprängs här och där men det ingår väl i sådana här stormatcher. Så fick jag höra att det träffade ett barn och det är ju det som är synd, säger AIK:s mittfältare Nabil Bahoui till fotbollskanalen.se.

Hur mycket påverkas ni av det under matchen?

- Vi är ganska vana, det händer ju nästan varje match när vi har tifo, då får vi gå ut från planen.

Är det inte helt sjukt att ett barn träffades?

- Jaja, jag håller med dig.

Alexander Milosevic tycker också att det är sjukt att ett barn träffades i huvudet av en bengal, men vill inte prata så mycket om händelsen eftersom han inte vet exakt vad som hänt. Däremot är han irriterad på brandlarmet inne i Friends Arena.

- Alltså jag vet inte vad som händer på den här arenan ibland. Brandlarm mitt i en match. Kom igen nu för fan, det är högsta ligan i Sverige och det är Nationalarenan. Vad fan är det som händer? Man kan ju inte avbryta en match för falskt larm. Det är sketet jävla dåligt, säger han.

Så här säger IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge till Sportbladet:

- Det är horribelt. Vi älskar våra fans, men tyvärr har inte alla fansen alla hästar hemma om man säger så. Och varför ska man placera dem högt upp? Det är bara att kasta ner. Jag hade inte gått med min familj och satt mig på den sektionen nedanför i alla fall. Där får man nog tänka om, man får bura in dom som i grekiska ligan, låta dem sitta i en jävla bur eller något. Tyvärr är det så, för de sköter sig inte, säger han.

– Tur i oturen att pojken klarade sig. Med tanke på vad som hände i söndags är den positiva känslan runt allsvenskan snart helt raserad.

Publicerad 2014-04-01 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå