POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Spelarnas får betala för misslyckande

IFK Norrköping förlorar miljoner i intäkter om de inte håller sig kvar i Allsvenskan.
Det får spelarna betala för.

- Då blir det lönesänkningar för ett gäng spelare, säger sportchefen Fredrik Ohlin till Folkbladet.

IFK Norrköpings efterlängtade comeback i Allsvenskan har förvandlats till en mardröm. Med tio omgångar kvar att spela är laget cementerade i botten av tabellen med bara elva inspelade poäng på hela säsongen - sex färre än nästjumbon GIF Sundsvall. En återkomst i Superettan är därmed inte omöjlig och då sänks ett flertal spelares lön. Men hur många det berör vill Ohlin inte avslöja.

- Det är ganska vanligt att kontrakten är utformade så här. Ett antal spelare får räkna med en sänkning av lönen om det värsta skulle hända, berättar sportchefen.

Men klubben har långt ifrån gett upp säsongen.

- Vi har inte gett upp. Det gör ont i magen när man tänker på Allsvenskan, men det är trots allt tio matcher kvar, säger han.

Men om det blir stora förändringar i truppen till nästa säsong är osäkert. Intresset för IFK Norrköpings spelare har inte varit särskilt stort under sommaren.

- Det har ringt folk, ibland identifierar dom sig knappt, som frågar om den eller den spelaren. Några konkreta bud har vi inte fått på någon spelare, säger Ohlin.

Däremot bekräftar han att samtliga spelare i IFK Norrköping är till salu. För rätt pris.

- Så är det ju. Däremot är det inget bra signalvärde att sälja spelare. Folk skulle uppfatta det som att vi gett upp. Det har vi inte.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-05 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå