Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
25v

Spelarröster efter Malmö FF:s tränarbyte: ”Det smäller, det ska springas – precis vad som behövs”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. I dag fick spelarna känna av det som Uwe Rösler ska försöka implementera i Malmö FF.

- Jag förväntar mig att han ska vara organiserad och försöka pressa mycket, sa Fouad Bachirou efter första träningen. 

Spelarna i Malmö FF träffade Uwe Rösler snabbt i tisdags, men det var i dag som de fick sin första längre erfarenhet av den nya tränaren när tysken höll i träningen. 

- Det är väldigt nytt. Träffade honom snabbt efter presskonferensen och sedan hade vi ett träningspass i dag. Det är helt omöjligt att bilda en uppfattning. Det smäller, det ska springas, så det är kul. Det är precis vad som behövs, sa lagkaptenen Markus Rosenberg efter träningen. 

Bonke Innocent, som gick från frysboxen till att starta flera matcher i slutet av våren, var inne på samma spår som de andra MFF-spelarna: han vet inte om så mycket om Rösler, men fick ett starkt första intryck. 

- Det kändes fantastiskt. Mycket intensitet, en bra kollektiv träning. 

- Det var en riktigt bra träning. Det är första träningsveckan nu och vi behöver sådana här träningar innan andra halvan av säsongen börjar, sa Innocent. 

- Han kommer in med lite nya idéer. En annan röst, fyllde Andreas Vindheim i. 

Just Vindheim gjorde sin första riktiga träning i dag efter att ha skadat sig under våren. Han har förhoppningar om att han ska kunna spela mot Molde på onsdag. 

- Jobbig träning, men skönt att spela fotboll igen. Det kändes väldigt bra. Jag hade nog kunnat sätta igång tidigare, men vi hade ju semester. Kroppen känns bra. 

En som säger att han troligen inte spelar mot Molde är Fouad Bachirou, som bara var med på uppvärmningen med laget i dag. Han joggade efter det, precis som Rasmus Bengtsson, innan han ställde sig för att kolla på när lagkamraterna spelade. 

- Jag förväntar mig att han ska vara organiserad och försöka pressa mycket. Det är nog det han letar efter här. 

De som saknades var Arnor Traustason (VM), och U-landslagsspelarna Carlos Strandberg, Franz Brorsson, Isak Ssewankambo, Pavle Vagic, och Laorent Shabani. De fem återkommer i morgon. 

En annan spelare var dock på plats: Anel Ahmedhodzic. Fostrad i MFF U, men tillhör Nottingham Forest. Han tränar med MFF i tre dagar innan försäsongen i England sätter igång. 

- Jag har skapat vänner för livet i England. Livet där är bra. Jag trivs. 

- Sedan får vi se hur det blir med försäsongen och så. Jag har ett år kvar med kontraktet, men tror inte jag kommer skriva på nytt. 

- Det känns som jag är redo för A-lagsspel. Vi får se om det går bra på försäsongen, om Aitor Karanka, vår tränare, spelar mig. Vi får se om det går. Blir det inte så, då ska jag försöka se till att få A-lagsspel någon annanstans. 

19-åriga mittbacken Ahmedhodzic har bara spelat en A-lagsmatch i Nottingham, ett kort inhopp i december 2016, men har gjort en stor mängd U-landskamper för Sverige. Det är oklart om MFF skulle vara ett alternativ redan i sommar.

- Jag stänger inga dörrar.

Publicerad 2018-06-14 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons