Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sportchefen bekräftar - duo lämnar Djurgården

Allsvenskan 2021-12-07 kl 12:28

Emir Kujovic och Peter McGregor lämnar Djurgården.
Samtidigt återvänder inlånade målvakten Aleksandr Vasiutin till Zenit.
Bosse Andersson bekräftar att parterna fortsatt för samtal om framtiden. 
- Det är omöjligt att säga vad det slutar i, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens IF var länge med i guldracet, men kom i slutändan på tredje plats i allsvenskan 2021. Inför nästa säsong kommer ett par spelare lämna klubben.

Sportchefen Bosse Andersson bekräftar att anfallaren Emir Kujovic, 33, lämnar klubben vid avtalets slut. Redan tidigare i år sa även 33-åringen att det troligen skulle bli så. 

- Han har ett utgående kontrakt och vi kommer inte gå vidare och diskutera kontrakt. Vi går skilda vägar, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Andersson berättar även att den jamaicanske anfallaren Peter McGregor, 20, lämnar vid låneavtalets slut. 20-åringen kom i vintras in på lån från jamaicanska laget Duhaney Park över 2021, men med en option om förlängning. Anfallaren spelade inte allsvensk fotboll med Djurgården i år, utan blev i stället utlånad till Åtvidabergs FF i ettan i somras, men kallades i oktober tillbaka med anledning av skadeproblem.  

ANNONS

- Han åker tillbaka till Jamaica. Vi kommer inte utnyttja optionen, säger Andersson. 

En spelare som det är lite ovisst kring är målvakten Aleksandr Vasiutin. 

26-åringen kom i vintras in på lån från Zenit S:t Petersburg och inledde säsongen som förstemålvakt med sju seriematcher, men var sedan skadad mellan i maj och i oktober i år. Därefter spelade han ytterligare tre seriematcher innan han missade de två sista matcherna. 

Andersson bekräftar att det förs samtal med Vasiutin och med Zenit om framtiden, men vet ännu inte vad det mynnar ut i de kommande veckorna.

- Vi kommer inte utnyttja köpoptionen, det har vi sagt tidigare. Vi för en dialog om hans framtid. Han lämnar Djurgården i dag för att åka till Zenit. Han var inte uttagningsbar i de sista matcherna, så nu åker han tillbaka till Zenit. När det gäller hans framtid har vi en dialog med Aleksandr och med Zenit, säger han.

ANNONS

Kan det bli ett nytt lån?
- Vi har en dialog. Det är omöjligt att säga vad det slutar i. 

Andersson menar att det kan vara aktuellt att ha Aleksandr Vasiutin, Jacob Widell Zetterström och Tommi Vaiho i truppen till nästa säsong.

- Det var framgångsrikt. Vi använde tre bra målvakter som stod i allsvenskan och det är inte alltid man använder tre målvakter. Jag tror att det är en förutsättning att ha en bra målvaktsbesättning för att göra sportsliga resultat. Det ena utesluter inte det andra. Vi får undersöka möjligheterna och se vad som händer de närmaste veckorna.

Är Djurgårdens ståndpunkt klar om vad ni vill gällande Vasiutin?
- Det blev oturligt med den här säsongen. Vasiutin kom hit och stod i tio matcher, men vi har lärt känna en fantastisk kille på och utanför planen. Vi har trivts bra med honom och han har trivts bra här trots ett långt skadeuppehåll mellan maj och oktober. Han hanterade det professionellt och just nu görs en utvärdering om statusen. Sedan får vi ha en dialog.

ANNONS

Vidare är läget fortsatt oklart kring Nicklas Bärkroth, som sitter på ett utgående avtal. 29-åringen stod i år för fyra mål och fyra assist på 28 seriematcher. Nyligen sa han, till Aftonbladet, att han trivs i Djurgården och för en dialog med klubben, men att det också finns intresse från andra allsvenska klubbar.

- Han har också ett utgående kontrakt och jag är ganska uppdaterad om vad han vill, men vi har inte diskuterat konkret nytt kontrakt för 2022, säger Andersson och fortsätter:

- Jag vet att det finns andra alternativ och sedan får vi ta det därifrån.

Inget är klart?
- Nej. 

Gällande backen Jesper Nyholms framtid är heller inget bestämt.

- Vi har haft en dialog med honom. Just nu är han och spelar landskamper med Filippinerna och jag är ganska uppdaterad kring vad han vill med sin fotboll. Vi har inte diskuterat kontrakt de sista månaderna, men han har valt att fokusera på Filippinernas landslag. Sedan ska vi höras efteråt, säger sportchefen.  

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto