Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sportchefen om Elm: "Räknar med att vi ska lösa det"

Allsvenskans hetaste spelare Rasmus Elm sitter på ett utgående avtal med Kalmar FF. Ett svårt läge för mästarna som riskerar att tappa sin guldklimp som Bosman efter säsongen, men sportchefen Svante Samuelsson är lugn.

- Vi för en intensiv dialog och båda parter är positiva till en förlängning över 2010 så vi jobbar vidare med det och jag räknar med att vi ska lösa det. När är svårt att säga, säger han till Barometern.

Redan några dagar innan sin 17-årsdag fick Rasmus Elm begå allsvensk debut i hemmamatchen mot IFK Göteborg. 2006 kom en liten svacka, men efter det har karriären gått spikrakt uppåt. I vinter har allt rullat ännu snabbare för talangen. SM-guld med Kalmar, succé på USA-lägret med Sverige och drömmål mot Österrike med det ”riktiga landslaget.” Utländska klubbar uppges stå på rad och om Kalmar ska få bra betalt för 20-åringen krävs en kontraktsförlängning. Men att det skulle dykt upp nya intressenter efter den senaste månadens framgångar förnekar Samuelsson.

- Det gör det inte. Vi vet att många klubbar följer Rasmus men vi har inte fått några konkreta förfrågningar om honom.

Parallellt fortsätter jakten på en ny brasiliansk anfallare.
- Vi sitter inte i sjön. Antingen får vi titta på andra alternativ eller så får vi titta på vad vi kan göra av den trupp vi har. Men ambitionen är att vi ska ha in en forward till och jag har fortfarande förhoppningar om att detta ska lösa sig, säger Samuelsson till Barometern.

Publicerad 2009-02-17 kl 10:52