Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sportchefen om Frimpong: "Hårt att kalla det för en misslyckad värvning"

Foto: Bildbyrån

Emmanuel Frimpong har lämnat AFC - redan efter ett halvår.
Men sportchefen Azad Budak ser inte värvningen som en flopp.
- Det finns aldrig någon garanti, det är hårt att kalla den misslyckad, säger han till Fotbollskanalen.

Den 25-årige mittfältaren, med ett förflutet i Arsenal, kom till AFC Eskilstuna inför säsongen och skrev då på ett tvåårskontrakt. Men i fredags meddelade klubben att man går skilda vägar med Frimpong redan efter ett halvår.

- Det är av familjeskäl. Hans familj har ju inte bott här och det har varit jobbigt för honom, säger sportchefen Azad Budak till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Han kom in med positiv energi men blev skadad i början, vilket var jobbigt eftersom vi inte kunnat använda honom hela tiden. Men vi är glada att vi gjorde ett försök.

Emmanuel Frimpong startade fyra av de fem första matcherna i allsvenskan. Men i den femte omgången mot Östersund byttes han ut redan i halvtid och tog sig därefter inte tillbaka in i startelvan.

Men trots sparsamt med speltid ser inte Azad Budak värvningen som misslyckad.

- Jag ser inte någon värvning som misslyckad, vi lär oss något från varje. Det är så med alla värvningar egentligen, det finns aldrig någon garanti. Även storklubbar ute i Europa får inte alltid ut vad de hoppats på av olika skäl. Det har varit en rolig kille att ha i omklädningsrummet och han fungerade bra i gruppen.

- Det är annorlunda om man köper en spelare och inte får ut någonting. Men vi har aldrig varit i en position där vi kunnat köpa spelare, vi har ju bara fått leta efter spelare som är fria. Det är så vi jobbar, vi tar in spelare som kanske behöver få speltid och ger dem en andra chans för att sedan sälja vidare. Det har vi varit ganska lyckosamma med tycker jag.

Den allsvenska tabelljumbon har varit aktiv under transferfönstret med flera spelare som anslutit - och flera som lämnat. Två dagar innan fönstret slog igen portarna gjorde AFC klart med ytterligare ett meriterat namn - den förre Milan- och Marseillespelaren Taye Taiwo.

- Vi letade efter en vänsterback och jag ringde runt för att kolla vad som fanns. Sedan var det genom kontakter, som alltid, och jag ringde upp Taiwo för ett samtal. Vi trodde inte att det skulle vara möjligt att få till en affär men han köpte det vi hade att säga och på den vägen var det.

Den 32-årige vänsterbacken saknades under gårdagen mot AIK men kan göra debut i allsvenskan när AFC gästas av MFF på lördag.

- Det tror jag absolut, det är arbetstillståndet som tar några dagar att få klart, säger Budak.

Publicerad 2017-08-14 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons