Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sportslig och ekonomisk kräftgång i AIK – då vill riskkapitalisten hjälpa till

AIK måste göra besparingar. Då är riskkapitalisterna villiga att hjälpa till – för att ta laget ur krisen.
– Oftast behöver de ju mer stöd när det går dåligt än när det går bra, säger investeraren Thomas Gravius till fotbollskanalen.se.

De usla resultaten på planen följdes visserligen upp med en liten vinst – 1.9 miljoner – i kvartalsrapporten. Men i ett pressmeddelande framgår att klubben måste förbättra likviditeten.

– Det är tungt med publiktappet, säger VD:n Annela Yderberg till fotbollskanalen.se.

AIK ligger just nu sist i Allsvenskan och det kan bli nödvändigt att värva flera nya spelare i sommar. Eftersom klubben måste spara är det inte omöjligt att klubben hämtar pengar utifrån.

– Det är inte uteslutet vi tar hjälp av riskkapitalisterna för att köpa nya spelare.
Klubben har tidigare arbetat med Thomas Gravius, som stött AIK med sitt bolag Panaxia. Han var den som köpte bland annat Jos Hooiveld. Att skjuta till pengar på spelare när laget går kräftgång verkar inte vara ett problem.

– Självklart är det roligare när det går bra än dåligt. Men för oss handlar det ju om att stödja klubben och oftast behöver de ju mer stöd när det går dåligt än när det går bra, säger Gravius.

Gravius vill inte kommentera huruvida klubben varit i kontakt med dem de sista veckorna, utan säger att de för en löpande dialog med AIK. När Wesström kommer med ett förslag på en spelare, står de dock bakom honom.

– Om de kommer med en enbent spelare stöttar vi dem inte men är de tvåbenta stöttar vi dem. Vi har väldigt stort förtroende för Björn Wesström.

Men hur blir det i sommar – kommer det någon ny spelare?
– Vad tror du själv? Frågan är om en räcker.

Publicerad 2010-05-07 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons