Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Spricka i DIF-rockad förnekas: ''Nonsens''

Magnus Pehrsson in som ny manager. Nuvarande Stefan Alvén blir sportchef. Men trots uppgifter om att Alvén helst ville fortsätta som manager så hävdar DIF:s ledning att någon spricka inte existerar.

- Det där är nonsens. Det här är en jättebra förändring, dementerar Djurgårdens nuvarande manager Stefan Alvén för FotbollDirekt.se.

I går blev Magnus Pehrsson klar som ny manager i Djurgården även om det dröjer till 2012 innan han tar över.
Men trots att det är Stefan Alvéns roll han tar över när det är dags så är beslutet odramatiskt.
Någon spricka ligger inte bakom beslutet att satsa på Magnus Pehrsson, trots att uppgifter till FotbollDirekt.se går ut på att Stefan Alvén helst av allt hade fortsatt i managerrollen och att rockaden inte genomförts utan gnissel.

Nyutnämnde Pehrsson har varit en kronprins för både ordförande Tommy Jacobson och Ingvar Putte Carlsson i många år.
Men Stefan Alvén motsätter sig alltså bestämt att han blivit påtvingad den lösning som i går presenterades.

- Det är mitt eget initiativ att anställa Magnus. Det är en förändring som jag själv rekommenderat styrelsen att göra. Jag blir som sportchef Magnus chef med ansvar för den sportsliga organisationen och budgetar.
- En redan bra organisation kommer att bli ännu bättre med Magnus.

Så det här är ingen lösning du blivit tvungen att acceptera?
- Nej. Så är det inte. Och jag vill också starkt betona - att Magnus nu kommer in och blir chef för A-laget handlar inte om något misstroende mot våra tränare, vilket inte minst visas av att vi inte tar hit honom på en gång.

Magnus Pehrssons ansvarsområde blir att leda A-laget med Lennart Wass och Carlos Banda underställda sig. Det blir också Pehrsson som får ansvaret för vilka spelare som ska in och ut.

- Det är riktigt. Det är han som bestämmer vilka spelare vi ska ha - och inte ha, så länge det hamnar innanför budgetramar vi satt upp.

I går stod det jämte klart att det mest namnstarka nyförvärvet sedan Djurgårdens ledning tog över förra hösten - Sharbel Touma - försvinner. Men att i det här läget förstärka organisationen är inte alls ologiskt för manager Alvén.
Istället gör han klart att en stark organisation är lika prioriterad som nyförvärv.

- Det anser jag att det är. Det är lika viktigt med en stark orgnaisation. En svag organisation sipprar ner till spelarna på planen och det ska inte hända hos oss.

Publicerad 2010-11-17 kl 17:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons