Stående ovationer mötte svensk succéanfallare

NORGE

Erdin Demir, Brann 15/0

Demir fick vara med om em målrik match borta mot Sandnes Ulf (oavgjort 3-3. Han fick starta på bänken men hoppa in halvtid, utan att göra något större väsen av sig. I den 70:e minuten fick han dock en smäll mot foten och haltade runt ett tag men kunde spela vidare. 4/10 blev betyget hos VG.

Markus Jonsson, Brann 13/1
Jonsson fick chansen från start och spelade hela matchen i mötet med Sandnes Ulf. Hans insats i samband med ”Uffes” kvitteringsmål till 1-1 lämnade mycket i övrigt att önska. Dansken Christian Gytkjär utnyttjade en virrig insats av Jonsson i eget försvar och blev helt fri med målvakten Leciejewski, där han snyggt placerade in bollen i Brann-målet. Jonsson höll dock på att revanschera sig i den 50:e minuten när han nådde högst på ett inlägg. En spelare i Sandnes Ulf dök dock upp och nickade bort bollen i sista momangen. 4/10 blev betyget hos VG.

Andreas Landgren, Fredrikstad 20/1
Från start i Fredrikstads backlinje när laget vann med 2-1 mot Sogndal. Aktiv värre i den första halvleken, där han kom till ett bra avslut i den 23:e minuten från 20 meters håll men bollen gick två-tre meter över ribban. Stod för ett par till fina inlägg i den första halvleken men kom bort rejält ur matchbilden i den andra halvleken och betygssattes med 5/10 av VG.

Pontus Engblom, Haugesund 5/1
Fanns med i Haugesunds anfall från start borta mot Molde (förlust 0-1). Skapade en hel del och redan i den tredje minuten testade han Moldes svenske målvakt Ole Söderberg med en bicykleta men Söderberg var med på noterna och räddade. Engblom hade enormt många lägen och spelades helt fri i den 66:e minuten men sköt då över. Byttes ut med tre minuter senare och tilldelades inte godkända 3/10 i betyg av VG.

David Myrestam, Haugesund 4/1
Spel under samtliga 90 minuter mot Molde (förlust 0-1) men en insats som inte går till historien som någon av Myrestams bättre i karriären. Hans slarv i den 13:e minuten gjorde att Jo Berget kunde förse sig med bollen och göra segermålet. Kom till ytterligare ett par bra inläggslägen men dessa var slagna hellre än bra. Det avspeglade sig också på betyget 3/10.

Maic Sema, Haugesund 21/2
På avbytarbänken under hela matchen mot Molde (förlust 0-1).

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Skadeproblem håller honom utanför matchtruppen för tillfället.

Johan Andersson, Lilleström 19/2
På avbytarbänken från start när Lilleström förlorade med hela 1-5 mot Tromsö. Hoppade in i den 61:a minuten men hann inte göra något större avtryck i matchbilden. 4/10 i betyg av VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 15/0 (utlånad från Vålerengen)

Stoor fanns med från start och spelade hela matchen när Lilleström förlorade med 1-5 mot Tromsö. Gjorde inget större väsen av sig och fick betyget 4/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 19/4
Moström spelade från start när Molde vann med 1-0 mot Haugesund. Han stod för ett par bra inlägg och framspelningar som dock inte resulterade. 4/10 blev betyget hos VG.

Ole Söderberg, Molde 3/0, 1 hållen nolla

Söderberg fick chansen mot Haugesund och spelade stabilt. Inledde med att rädda Pontus Engbloms bicykleta i den tredje minunten och kom då in i matchen på bra sätt. Förutom ett skott i den sista matchminuten hade Söderberg en lugn eftermiddag på jobbet och hade mest lite inlägg att bestyra. 5/10 i betyg av VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 10/1
Har haft skadeproblem under säsongen och dessa har gjort att han inte är i skick att spela en hel match än. Han spelade från start men byttes ut redan i halvtid när Odd förlorade med 1-2 mot Stabaek. Då hade han haft en bra chans att göra mål plus att han var på vippen att komma helt fri med Stabeks målvakt men blev avvinkad för offside. 3/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 22/0, 9 hållna nollor
Fick en beväm resa fram till den nionde nollan för säsongen när Rosenborg vann med klara 3-0 mot Vålerengen. I den 73:e minuten fick han det första svåra skottet mot sig men han stod välplacerad och tog det enkelt. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 21/3
Stabil insats utan att glänsa när Rosenborg vann med stabila 3-0 mot Vålerengen.

Rade Prica, Rosenborg 19/7
Mål nummer sex och sju denna säsong för Prica när han i den 32:a minuten gjorde 1-0 i matchen mot Vålerengen och följde upp med 2-0 i den 41:a. På det andra målet snappade han upp en allt för lös hemåtpassning, hann upp bollen innan den nådde målvakten Hirschfeld och satte den enkelt i mål. Hirschfeld blev liggande uppgiven på planen i några sekunder efter målet. Kom till ytterligare ett par bra avslut i den andra halvleken men byttes ut till stående ovationer i den 77:e minuten mot tidigare Häcken-spelaren John Chibuike. 7/10 i betyg av VG som också ansåg att han var planens bäste spelare.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 17/0
Var med om en riktigt målrik tillställning när Sandnes Ulf spelade 3-3 mot Brann. Frejd spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt varken negativt eller positivt mer än någon annan. 4/10 valde VG att sätta i betyg på svensken.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 12/1
Tillbaka efter skadeproblemen när Sandnes spelade 3-3 mot Brann. Började på avbytarbänken men hoppade in i den 79:e minuten. Visade när han kom in att han var ruggigt spelsugen och avlossade två skott från distans, omkring 15-16 meter, inom loppet av två minuter men båda gick hårfint utanför. Spelade för kort tid för betyg av VG.

Benny Lekström, Tromsö 14/0, 6 hållna nollor
Lekström är nu etta i Tromsö under Sahlmans skadefrånvaro, vilket har gjort att tidigare Gais-målvakten Henri Sillanpää gått från en avbytarbänk till en annan. Lekström spelade stabilt och tog det han skulle och samlade också på sig en assistpoäng, när ett långt utspel från honom i den 53:e minuten hamnade hos Zdenek Ondrasek som blev helt fri med målvakten Ramovic och inte gjorde något misstag. 6/10 valde VG att sätta i betyg.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Skadad och väntas göra comeback i oktober.

Fredrik Björck, Tromsö 21/2
Inget mål på 20 matcher för Björck. Mot Lilleström gjorde han två på 57 minuter. Den tidigare AIK och HIF-försvararen höll sig i den 23:e minuten framme i samband med en hörna. Han nickade bollen mot mål och Petter Vågan Moen, ståendes på mållinjen försöker slå bort bollen men skickar upp den i nättaket i det egna målet. Björck krediteras dock målet. Inspirerad av målet höll han sig framme på nytt på en hörna i den 57:e minuten. Denna gång var det en distinkt nick som gick otagbart in förbi Ramovic. 7/10 valde VG att sätta i betyg och utsåg honom också till planens bäste spelare.

Björn Andersson, Viking Stavanger 10/1
Viking mötte Hönefoss på bortaplan. Det blev 2-2 i matchen som Andersson fick se i sin helhet från avbytarbänken.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Skadeproblem håller Ingelsten utanför matchtruppen just nu.

Daniel Arnefjord, Ålesund 21/6
Återigen blev Arnefjord olycksgubbe med ett självmål när Ålesund förlorade med 0-4 mot Strömsgodset. Strömsgodsets ungerske anfallare Peter Kovacs fick i den 24:e minuten bollen i målområdet, han vände runt på en femöring och sköt, bollen gick via Arnefjord och in till ledning 1-0 för Strömsgodset. I övrigt lät inte Arnefjord tala om sig speciellt mycket och hans skrala insats syns också i betyget hos VG – 3/10.

Samuel Dirscher, Alta, 2/0, 1 hållen nolla
Fick chansen mot Notodden i helgen och tog den rejält – höll nollan när Alta vann med 1-0.

Jacob Nilsson, Alta 19/0
Avstängd i helgens match mot Notodden efter tre gula kort. Det blev seger för Alta med 1-0.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 22/1
Ytterligare en seger för Sandefjord – denna gång 2-1 mot Bodö/Glimt. Dimitriadis på planen under samtliga 90 minuter.

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Nybergsund vann med 2-1 borta mot Fram Larvik.

Marcus Ohlsson, Moss 16/0
Skadade sig mot Mjölner senast och saknades därför i matchtruppen när det blev 1-1 mot Asker i helgen.

Peter Rosendal, FK Mjölner 19/0, 6 hållna nollor
Sjätte nollan för säsongen för Rosendal när Mjölner spelade 1-1 mot Kvik Halden.

Valentino Pidré, FK Mjölner 4/0
Återigen på avbytarbänken från start hos Mjölner. Mot Kvik Halden blev det dock ett inhopp i den 74:e minuten.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen mot Moss i helgen. Har flyttats ned i klubbens andralag.

Fredrik Notice, Asker 20/6

Förpassad till avbytarbänken från start när Asker mötte Moss och spelade 1-1. Notice kom dock in i den 77:e minuten.

Johan Wennberg, Brumunddal 18/3
Tillbaka i matchtruppen och spelade från start och under hela matchen när Brumunddal fick ge sig med 1-4 mot Elverum.

Rickard Claesson, Raufoss 20/0, 10 hållna nollor
Raufoss tappade viktiga poäng i toppstriden då laget nådde ”bara” 1-1 mot Vålerengens andralag. Claesson vaktade Raufoss mål som brukligt men nollan höll bara i fem minuter innan Ghayas Zahid överlistade honom.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 20/0, 9 hållna nollor
Fick ha sin nolla intakt i bara sex minuter när Elverum vann med 4-1 borta mot Brumunddal. Tervaniemi drog dessutom på sig ett gult kort under matchen.

DANMARK
Ken Fagerberg, Horsens 6/2
Den skada som Fagerberg drog på sig mot Sporting Lissabon hindrade honom från spel också mot Bröndby i helgen.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 7/0, 2 hållna nollor
Kom tillbaka från landslagsspelet med en lättare skada och tvingades därför avstå mötet med Nordsjälland (seger 2-1). Målet vaktades i stället av tidigare IFK Göteborgsmålvakten Kim Christensen.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 8/0
Spelade hela matchen mot Nordsjälland och hjälpte laget till seger med 2-1.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 6/0
På avbytarbänken under hela matchen när Midtjylland fick ge sig med 2-3 på bortaplan mot AGF Århus.

Petter Andersson, FC Midtjylland 6/0
Spelade från start och under hela matchen när Midtjylland förlorade med 2-3 mot Århus.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Skadeproblem stoppade Lawans medverkan mot FCK (förlust 1-2).

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Väntas göra comeback först till nyår.

Andreas Johansson, Odense 8/1
Höll sig utanför målprotokollet när Odense förlorade med 1-3 mot Esbjerg. Johansson spelade hela matchen.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 9/2
Fanns med från start och spelade nästan hela matchen när Vestsjälland spelade 1-1 mot Vejle Kolding. Sandberg byttes ut i den 89:e minuten.

Mattias Unkuri, Hobro 3/0
Unkuri satt hela matchen på avbytarbänken när Hobro vann med 1-0 borta mot Fredericia.

Tim Markström, FC Fredericia 2/0, 1 hållen nolla
Debuterade med en nolla och den höll sig också i en halvlek mot Hobro. Men i den 77:e sprack den när Mads Justesen tryckte in segermålet.

Lucas Ohlander, Brönshöj 2/0
Debut för Ohlander när Brönshöj vann med 3-2 mot serieledande Lyngby på hemmaplan. Men den blev bara fyra minuter, då debuten bestod i ett inhopp i matchslutet. Han bytte då med tidigare Landskronaspelaren Thomas Raun.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 23/0, 8 hållna nollor
Skadekänning höll Nurme borta från spel när IFK Mariehamn spelade 1-1 mot Haka i helgen och mot Honka på tisdagskvällen.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 3/0, 0 hållna nollor
Fick chansen mot Haka när Nurme var indisponibel. Släppte in ett mål från Claudio Matrone redan i tolfte minuten men höll därefter nollan i matchen som slutade 1-1. På tisdagskvällen blev det 1-1 på nytt, denna gång mot Honka.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 24/0
90 minuter på avbytarbänken mot Haka i fredags. Började också på avbytarbänken mot Honka på tisdagen men fick hoppa in i den 62:a minuten.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 20/3
Tredje målet för säsongen för ”löpmaskinen från Ockelbo” när han i matchen mot Haka kvitterade till 1-1 i den 34:e minuten. Han spelade hela matchen. På tisdagskvällen blev det 90 nya minuter mot Honka, dock inget mål.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 5/0
Spelade från start mot Haka i helgen (1-1). 81 minuter blev det på planen innan han fick lämna plats för tidigare AIK-anfallaren Saihou Jagne. Fanns med från start mot Honka på tisdagskvällen men byttes ut i halvtid på grund av skadekänning.

ESTLAND
Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Hagberg alltjämt utanför Levadias andralags matchtrupp.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Får vänta ett tag till på ligadebuten. 90 minuter på avbytarbänken blev det mot Lierse i helgen.

Behrang Safari, Anderlecht 5/0
Petad ur startelvan mot Lierse i helgen. Satt hela matchen på avbytarbänken.

Michael Almebäck, Club Brügge 3/0
Spelade på den ena av två mittbacksplatser när Club Brügge i fredagskväll spelade 1-1 mot Kortrijk.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Håller alltjämt på att rehabilitera sig från den svåra skada han haft.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 7/1
Bänkad från start mot Beerschot (förlust 2-3). Fick hoppa in i den 71:a minuten men kunde inte förändra matchbilden nämnvärt.

Patrick Amoah, White Star 5/2
White Star nådde 2-2 borta mot Oudenaarde. Amoah höll sig utanför målprotokollet under matchen som han spelade fram till slutsignalen. Hann dock med att dra på sig ett gult kort.

HOLLAND
Tobias Sana, Ajax 5/3
Sana fick förtroendet från start mot Waalwijk i en match som Ajax vann med 2-0. Sana spelade 80 minuter.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 5/0
Alkmaar vann med klara 4-0 mot Roda. Elm spelade hela matchen och deltog också i förarbetet till lagets första mål, signerat Josmer Altidore i den tolfte minuten.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
90 minuter på avbytarbänken mot Roda.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Ingen svensk flagga synlig i Groningen startelva, däremot syntes den på avbytarbänken intill Johanssons namn under hela matchen. Inget inhopp alltså för svensken.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 5/0, 1 hållen nolla
Hade en tung lördagkväll mot Ado den Haag. Eller tunga åtta minuter rättare sagt. Ado den Haag gick från 1-0 till 3-0 från 20:e till 28:e minuten och avgjorde redan matchen då.

Samuel Armenteros, Heracles 4/1
Skadekänning stoppade Armenteros från deltagande i Heracles match mot Breda.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 4/1
0-1 mot Utrecht i helgen och för Toivonen tog matchen slut efter 45 minuter, då han byttes ut.

Amin Affane, Roda 2/0
Spelade samtliga 90 minuter på Rodas högra mittfält när laget föll med 0-4 mot AZ Alkmaar.

Rasmus Bengtsson, Twente 1/0
Fortsätter sitta bort sin karriär på avbytarbänken. 90 nya minuter som bänknötare när Twente vann med 6-2 mot Willem II.

Marcus Nilsson, Utrecht 2/0
Satt hela matchen mot PSV (seger 1-0) på avbytarbänken.

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0
En lättare skada stoppade Mårtensson från spel mot PSV.

Alexander Gerndt, Utrecht 5/2
Spelade från start mot PSV men höll sig utanför målprotokollet. Fick ändå stor uppmärksamhet när han fällde Mark van Bommel på ett riktigt brutalt sätt med utvisning som följd och den automatiska avstängningen dubblerades till att gälla i ytterligare en match, vilket då gör att Gerndt är avstängd i Utrechts två kommande matcher.

Denni Avdic, PEC Zwolle 0/0
Får vänta på ett tag till på säsongsdebuten för sin nya klubb.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 4/1
Fulham vann med klara 3-0 mot West Bromwich. Två av de tre målen gjordes av Dimitar Berbatov. Det andra var på en straffspark, där Kacaniklic vänt ut och in på Billy Jones och denne inte funnit någon annan råd än att ta till ojusta medel från att stoppa svensken i straffområdet. Skysports gillade svenskens uppträdande och satte fina 8/10 i betyg. ”Riktigt livlig” blev omdömet. Kacaniklic byttes ut i den 84:e minuten.

Muamer Tankovic, Fulham 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Tillbaka i träning efter nervskadan och om allt går som det ska, ska han kunna vara tillbaka i mitten av oktober.

Sebastian Larsson, Sunderland 3/0

Larsson spelade från start och gjorde en stabil insats utan att glänsa mot Liverpool. Han hade dock en giftig frispark efter 20 minuters spel som skruvade sig in i Liverpools straffområde och gick strax utanför Pepe Reinas bortre stolpe. 6/10 i betyg av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 3/0
Klar förlust med 0-3 mot Fulham men Olsson var nära att få in ett tröstmål på en nick men i allra sista momangen dök en av Fulhams norska spelare, Brede Hangeland, upp och fick bort bollen. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet var: ”Gjorde både bra och dåliga saker”

Markus Rosenberg, West Bromwich, 2/0
Hoppade in med kvarten kvar mot Fulham vid ställningen 0-2 för att kanske försöka få till både en reducering och en kvittering men ingetdera lyckades. Skysports gillade Rosenbergs inhopp och 6/10 blev betyget. ”Gav sitt lag en skjuts” tyckte mediaföretaget om svenskens insats.

Martin Olsson, Blackburn 2/0
Har opererats under sommaren men var tillbaka i matchtruppen mot Bristol City i helgen när 5-3. Han började dock på avbytarbänken men fick göra ett ganska tidigt inhopp när brodern Marcus var tvungen att lämna planen i den 22:a minuten på grund av skada. På tisdagskvällen var Martin tillbaka i startelvan igen och spelade hela matchen när Blackburn slog tillbaka Barnsley med 2-1.

Marcus Olsson, Blackburn 5/1
Bara 21 minuters spel blev det i helgen mot Bristol City efter att han tvingats utgå på grund av en skada. Skadan hindrade Olsson från spel på tisdagskvällen mot Barnsley (seger 2-1).

Joel Ekstrand, Watford 0/0, lånad från Udinese
Utlånad från Udinese för att få speltid men någon sådan blev det inte mot Bolton (förlust 1-2) i helgen. 90 minuter på avbytarbänken däremot. På tidsdagskvällen mot Brighton var han helt utanför matchtruppen.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0
Aldershot mötte Barnet förra tisdagen (seger 1-0) och då platsade inte Bergqvist i matchtruppen. I helgen mot Morecombe (0-0) var han tillbaka i matchtruppen men då bara som avbytare utan att få hoppa in.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 4/1
Efter den framgångsrika landslagsinsatsen var Lustig tillbaka i vardagen igen. Bortamatch mot St Johnsone i ligan. Lustig fick spela hela matchen som slutade oavgjort, 1-1.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 25/0, 7 hållna nollor
Inget ligaspel i helgen för Jansson men däremot kvartsfinal i irländska FA-cupen. Shamrock mötte Shelbourne på bortaplan och slogs ut med 1-2. Jansson vaktade Shamrocks mål och fick släppa två mål av Shelbournes Hughres förbi sig. Tröstmålet för Shamrock kom först på två minuters stopptid.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 4/5

”Ibra” och hans PSG mötte Toulouse i ligan i fredags och givetvis kunde den gänglige svensken inte låta bli att göra mål. Han fastställde 2-0 i den 69:e minuten. När PSG på tisdagskvällen mötte Dynamo Kiev i Champions League fortsatte ”Ibra” att leverera med ett mål. Den gången på straff i den 19:e minuten.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
En besvärande skada håller Djuric alltjämt utanför matchtruppen.

Emir Bajmari, Monaco 6/1
Monaco spelade 1-1 mot Dijon. Bajrami började på avbytarbänken men fick hoppa in under slutkvarten.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 3/0
Bologna vann med 3-2 borta mot Roma efter att Alberto Gilardino gjort segermålet på en minuts stopptid. Antonsson spelade hela matchen.

Albin Ekdal, Cagliari 3/1
77 minuter. Så lång speltid blev det för Ekdal mot Palermo innan han byttes ut utan att ha utmärkt sig speciellt i matchen.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Får vänta ännu en tid på sin elitseriedebut.

Andreas Granqvist, Genoa 3/0
Fick finna sig i att starta på bänken i första matchen efter landslagsuppehållet. Det blev 1-3 mot Juventus men Granqvist fick känna på en stund hur det var att spela mot det forna storlaget, då han fick hoppa in i den 67:e minuten.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Tillbaka i träning men ännu inte redo för matchspel.

David Löfquist, Parma 0/0
Utlånad till Malmö FF under hösten 2012.

Mervan Celik, Pescara 2/1
Vilket dröminhopp! I matchen mot Sampdoria satt Celik på avbytarbänken i 70 minuter. Han byttes in i den 71:a och när klockan hade nått den 75:e minuten grejade han ett reduceringsmål till 1-2. Matchen slutade till slut 2-3 och Celik visade på allvar att han vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan.

Mathias Ranégie, Udinese 1/0
Ranégie satt med på avbytarbänken i tröja nummer 13 hos Udinese när laget spelade 2-2 mot Siena. Han fick hoppa in i matchens absoluta slutskede, på en minuts stopptid närmare bestämt.

Agon Mehmeti, Novara 3/3 (utlånad från Palermo)
Det blev inte ens tio minuters spel för Mehmeti när Novara mötte Juve Stabia och spelade 1-1. Efter åtta minuters spel ställde en krånglande vad till det för svensken. Förhoppningen är dock att det ska ta allt för lång tid att läka.

Marko Mitrovic, Bresica 4/0
0-0 mot Padova blev det för Brescia på fredagskvällen. Mitrovic fanns med från start men byttes ut redan i den 55:e minuten.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Perugia mötte Gubbio i helgen och vann med 2-0. Ingen Garcia synlig i laguppställningen.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 2/0
Trots målet i landslaget mot Kazakstan och fylld av nytt självförtroende efter den fullträffen blev det 90 minuter på avbytarbänken igen när Berg var hemma i vardagen serielunken mot Eintracht Frankfurt (förlust 2-3).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
90 minuter på avbytarbänken när Borussia Mönchengladbach förlorade med 2-3 mot Nürnberg på hemmaplan.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 3/0
Succémannen från Jönköping Södra får endast göra korta framträdanden för Borussia Mönchengladbach. I helgen blev det spel under de sista tio minuterna när laget föll med 2-3 hemma mot Nürnberg.

Per Nilsson, Nürnberg 3/0
Spelade hela matchen när Nürnberg vann med 3-2 borta mot Borussia Mönchengladbach och ser för tillfället ut att ha spelat till sig en ordinarie plats efter några tunga säsonger.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 1/0
Inget inhopp för Jönsson som fick finna sig i en bänkplats mot Augsburg i fredags (oavgjort 0-0).

Mikael Ishak, Köln 4/0
Målskytt i U21-landslaget i förra veckan men återvände med skadekänning och stod över Kölns match mot St.Pauli som slutade 0-0.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 7/1
Fanns med från start och spelade hela matchen när Aachen fick ge sig med 1-3 mot SpVGG Unterhaching. Han drog dessutom på sig ett gult kort i den 25:e minuten.
SPANIEN

Olof Mellberg, Villarreal 5/0
Seger med 1-0 mot Hercules och en andraplats i tabellen efter fem omgångar. Så är situationen just nu för Mellberg och hans Villarreal. 90 minuters spel blev det för den tidigare svenske landslagskaptenen.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica II 0/0
Benficas andralag är inne i ett 18 dagar långt uppehåll i den portugisiska andraligan för tillfället. Laget spelar sin nästa match på onsdagskvällen.

TURKIET
Erkan Zengin, Eskisehirspor 4/1
Spelade från start men byttes ut i den 71:a minuten när Eskisehirspor vann med 4-2 mot Genclerbirligi.

Johan Elmander, Galatasaray 3/2

Elmander, som besväras av en ömmnade fot, spelade från start mot Antalyaspor och höll sig framme och gjorde 1-0 redan efter tio minuters spel. I början av den andra halvleken, närmare bestämt tre minuter in på densamma, gjorde sig foten påmind och det var ohållbart att spela vidare. Galatasaray vann dock matchen med hela 4-0.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 4/0
2-4 blev det mot Eskisehirspor i helgen för Genclerbirligi. Durmaz spelade från start men byttes ut redan i den 54:e minuten. Ersättaren, Illeri, gjorde ett av lagets två tröstmål.

Samuel Holmén, Istanbul BB 4/0
Precis som för Elmander inledde Samuel Holmén målskyttet för sitt Istanbul BB när laget besegrade Akhisar med klara 4-0 på bortaplan. Holmén hann också med att bli varnad innan han byttes ut i den 74:e minuten.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 4/0, 2 hållna nollor

Andra nollan för Isaksson sedan han flyttade till Turkiet. Den kom i helgens match mot Gaziantepspor som Kasimpasa vann med 3-0 efter att två av lagets mål tillverkats på stopptid i matchens slutskede.

Emir Kujovic, Kayserispor 3/0
Bänkad från start mot Orduspor. Inhopp sista tio minuterna utan att göra något större avtryck i matchbilden. Det blev förlust med 2-3 för Kayserispor.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 6/0
På avbytarbänken från start när CSKA vann med 2-0 mot Alanyia men fick hoppa in tio minuter kvar men det var ändå tillräckligt med tid för att han skulle dra på sig ännu ett gult kort. Hans femte gula på sex matcher (!)

Rasmus Elm, CSKA Moskva 6/0
Stabilt spel utan att glänsa eller göra bort sig handlade det om för Elm när CSKA vann med 2-0 över Alanyia.

Kim Källström, Spartak Moskva 1/0

Äntligen debut för Källström i den ryska ligan efter problemen han haft inledningsvis när det gäller skador. Spelade från start och i drygt 70 minuter när Spartak spelade 2-2 på bortaplan mot FC Krasnodar.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 2/0
Äntligen börjar det röra på sig för Gustav. 90 minuter blev det i helgen när Tavriya vann med 2-0 mot Kryvbas.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 8/2
Inget ligaspel i Schweiz den senaste helgen. Nästa omgång spelas kommande helg.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
När österrikiska Bundesliga återstartade efter landslagsuppehållet var det samma gamla vanliga visa för Gustafsson – bänkad till förmån för Alexander Walke när Salzburg spelade 1-1 mot Ried.

Rasmus Lindgren, Salzburg 0/0
Har inte lämnat klubben trots tidigare uppgifter om att han skulle tvingas göra detta. Men någon plats i truppen fanns det inte för Lindgren i matchen mot Ried.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Skadekänning stoppar Sow från spel just nu. I helgen vann Dacia med 4-2 mot Costuleni.

KROATIEN

Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Lånet från Cesena fick finna sig i att stå utanför matchtruppen när kroatiska ligan återstartade. 0-0 blev det mot Istra 1961.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för Teleoptik.

RUMÄNIEN
Darko Lukanovic, Ceahlaul 6/1
Lukanovic fanns inte med i den matchtrupp som vann med 2-1 mot Brasov.

MALTA
André Grabowski, Floriana 0/0
Grabowski får vänta ytterligare ett tag på säsongsdebuten.

USA
Markus Holgersson, New York Red Bull 23/2
New York vann direkt efter speluppehållet med 3-1 mot Columbus. Holgersson fanns med på planen under hela matchen.

Adam Johansson, Seattle Sounders 16/0
Seattle befäste andraplatsen i sin division genom att spela 1-1 borta mot Portland. Johansson spelade hela matchen.

Christian Wilhelmsson, LA Galaxy 1/1
Mål direkt i debuten för ”Chippen” när La Galaxy vann med 2-0 mot Colorado. Det andra målet gjordes av irländaren Robbie Keane med många säsonger i Tottenham bakom sig. ”Chippen” byttes ut efter en timmes spel för piggare krafter.

Publicerad 2012-09-19 kl 18:34