Stahre efter 1-1: "Inte allt för deppiga"

1-1 efter full tid mellan Örebro och AIK på Behrn Arena. Gästernas tränare Mikael Stahre analyserade matchen på ett enkelt sätt efter slutsignalen.

- Vi gör en relativt svag första halvlek och bättre i andra. 1-1 i halvlekar så 1-1 var väl ganska rättvist, säger han till PPV.

AIK hade stora bekymmer med Örebro SK under första 45 minuterna och då främst med tekniske finländaren Roni Porokara som ställde till med mycket oreda. Men det var inte han som gav Örebro ledningen. Istället klev mittfältaren Nordin Gerzic fram två gånger om. Det första skottet blockerades men på den egna returen dunkade han in 1-0. Vilket då var mycket rättvist. Tre minuter in på övertid i första halvlek fick AIK en frispark strax utanför straffområdet. Jorge Ortiz skruvade bollen i stolpen, Saihou Jagne högg snabbt på returen och skickade in 1-1. Efter paus såg AIK hetast ut och var närmast en kvittering.

- Men vi är inte allt för deppiga över det här, säger Stahre.

Örebros tränare Sixten Boström var frustrerad över att laget släppte in 1-1 precis innan pausvilan.
- Det var förstås riktigt tungt att få det målet emot sig i slutet av första, men samtidigt kan man inte göra något åt det. Det är bara att köra vidare.

I AIK gjorde Dulee Johnson allsvensk comeback efter ett års utflykt i Israel och han fick ett mäktigt mottagande av den stora AIK-klacken. Han bytte av Jorge Ortiz med knappt en halvtimme kvar att spela.
- Det är härligt att vara tillbaka i AIK igen. En stor anledning till att jag valde att komma tillbaka är de underbara fansen, säger han.

Publicerad 2009-07-05 kl 21:37