Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Stahre: "Fegt när jag fick sparken av Blåvitt"

2014 fick Mikael Stahre sparken av IFK Göteborg.
Inför tisdagens derby mot Blåvitt berättar nu Häcken-tränaren om sin frustration över hur allt slutade med IFK.
- Det fanns en feghet, säger han till TT om Blåvitts agerande. 

På tre år i IFK Göteborg vann Mikael Stahre en cuptitel och tog en andra- och en tredjeplats i allsvenskan. Men efter säsongen 2014 fick han sparken, trots att han förlängt sitt avtal bara sju månader tidigare på klubbens initiativ.

Två dagar efter att Blåvitt vunnit den sista omgången mot Halmstad med 5-1 och tagit hem "stora silvret" blev Stahre kallad till ett möte, via sms. Då kunde han inte förutse att han skulle få sparken och i efterhand är den nuvarande Häcken-tränaren frustrerad över hur IFK skötte situationen.

- I ett planerat scenario hade jag slutat när vi vunnit, nu slutade jag när vi blev tvåa. Det kan jag leva med. Men jag sticker inte under stol med att det fanns en irritation, inte någon form av återkoppling, inga möten, ingenting, säger Stahre till TT inför tisdagens derby mot Blåvitt.

ANNONS

- När jag förlängde så blev jag lovad av klubbdirektören (Martin Kurzwelly) att vi skulle ha en dialog, Jag blev besviken för att det inte fanns något utbyte över huvud taget. Det fanns en feghet i det.

Enligt Stahre fanns det en sportchef som ville "äga frågan" - Mats Gren. 

- Jag var i det läget att jag hade andra jobberbjudanden under perioden när de valde att ta bort mig. Hade de haft mer pondus i sitt agerande, lite bättre management, hade vi kunnat lösa det smidigare, säger Stahre till TT.

Stahre betonar för TT att han inte ligger sömnlös över IFK:s behandling och att han inte vill uppfattas som "ledsen och stukad" av den.

Mats Gren vill inte kommentera Stahres uttalanden, enligt TT.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-01 kl 13:06
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto