Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Stahre hyllar svensk fotboll: "Underskattad"

Foto: SCANPIX

Tillbaka på svensk mark.
Med stora lovord om svensk fotboll.
- Sverige är på gång, säger Mikael Stahre, ny tränare i BK Häcken.

Sverige, Grekland, Sverige, Kina - och nu tillbaka hem till Sverige ännu en gång. Något som Mikael Stahre uppskattar. Samtidigt som han presenterades som ny tränare för Häcken under måndagen pratade han varmt om svensk fotbolls nutid och framtid.

- Det är många klubbar som ser spännande ut, som gör stora satsningar. Intresset kring fotbollen är stort i Sverige. Mycket publik, bra drag, talangutvecklingen ser bra ut, bra U21-landslag. Sverige är på gång nu! Sverige är ett underskattat fotbollsland, säger han.

Så det känns bra att vara tillbaka i allsvenskan?
- Ja, det känns bra. Jag har bara en positiv känsla när jag går in i det här uppdraget. Jag ska köra som fan för att det ska bli bra utveckling och bra resultat.

Målsättningen är solklar och given. Stahre, som tidigare tränat både AIK och IFK Göteborg, hoppas få Häcken att klättra upp till toppskiktet i fotbollslandet Sverige. För att nå dit krävs, helt logiskt, fler segrar.

- Malmö vann på 21 segrar i år. Häcken landade på elva. Tio segrar mindre på 30 omgångar. Det är ganska stor skillnad. Där finns ett jävla jobb att göra, säger han.

För att lyckas med målet har Häcken förstärkt ledarstaben kring Stahre.

Dels har Teddy Olausson klivit upp och in som assisterande tränare bredvid Christian Lundström. Dels har ytterligare en fystränare anställts samt en halv naprapatstjänst. 

- Sedan bygger vi nytt gym på träningsanläggningen. Och ger oss på GPS-grejer. Allt för att göra spelarna och gruppen ännu starkare. Det handlar ju om att tillslut komma så nära som möjligt till att vinna allsvenskan, säger sportchef Sonny Karlsson.

Kommer även spelartruppen förstärkas under vintern?
- Ja, det kommer den.

Vad letar ni efter?
- Vi har varit officiella med att vi letar efter en mittback. Det är den enda positionen som vi antalsmässigt ligger under vad vi vill ha.

FAKTA

Häckens nya ledarstab

Huvudtränare: Mikael Stahre

Assisterande tränare: Christian Lundström och Teddy Olausson

Fystränare: Pontus Ekblom och Nicklas Möller

Sjukgymnast: Patrik Ghazarian

Naprapat: Johan Sandberg (halvtid)

Målvaktstränare: Mats Johansson

Materialförvaltare: Kjell-Ove Johansson

Publicerad 2016-11-15 kl 06:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER