Stahre inför finalen: "Vi leder med 1-0"

AIK spelade 1-1 mot Örebro hemma på Råsunda och har därmed en poängs fördel inför den avgörande matchen i Göteborg på söndag. Eller som tränaren Mikael Stahre valde att uttrycka det:

- Det är bara att konstatera att vi leder finalen med 1-0, sade Stahre till Canal+.

Stahre fick se ett AIK som inte alls nådde upp i den nivå som vi vant oss att se laget spela på hemma på Råsunda den här säsongen, inte minst var anfallsspelet betydligt tamare än tidigare och efter den första halvleken hade laget bara skjutit ett enda skott mot Örebromålvakten John Alvbåge.

AIK tog ledningen genom Martin Mutumba i den andra halvleken, då han rullade in sitt tredje mål för säsongen efter att han fått halvträff, som ställde Alvbåge en smula.
Örebro kunde dock kvittera i mitten av den andra halvleken efter att Daniel Örlund och Jos Hooiveld med gemensamma krafter inte lyckats få bort en retur och Hooiveld skickade in bollen i eget mål.

- Vi gör en godkänd insats men inte mer. Men vi tar den poäng som behövdes, så på så vis är jag nöjd med insatsen, sade Stahre efteråt.

Han valde att "fega" i den andra halvleken genom att byta ut varningsbelastade Jorge Ortiz, som vid ännu en varning skulle missa matchen i Göteborg och i stället sätta in Daniel Tjernström. I och med det tappade AIK lite tempo på mittfältet men Stahre ville inte erkänna det efteråt.
- Jag tyckte att Ortiz tappade lite bollar och inte alls var lika bra som han brukar vara och i stället tog vi in Tjernström, som mosade på bra.

1-1 innebär nämligen att AIK har samma fördel gentemot IFK Göteborg som laget hade inför omgången och ett oavgjort resultat på söndag innebär SM-guld till AIK.

Publicerad 2009-10-28 kl 22:19