Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahre inte rädd för att sparkas: Ska jobba som fan

Två 0-0 matcher och 1-3 mot Gais senast. AIK har problem men mästartränaren Mikael Stahre vägrar låta sig stressas. Och rädd att få sparken är han inte.

- Det är jag inte. Det får man vara inställd på i det här jobbet. Men skulle det hända någon gång i framtiden så går solen upp morgonen efter också, säger AIK:s tränare Mikael Stahre.
- Jag ska jobba som fan så länge jag kan. Det är inget konstigt med motgångar, även om man alltid vill vinna. Men det är bara att inse att ibland förlorar man matcher. Jag är också mentalt inställd på att vi ska vara jagade och på att det kan bli ännu tuffare den här säsongen.
Pontus Kåmark gav nyligen Mikael Stahre stora chanser att klara ut den situation mästarna hamnat i.
TV4-experten slås av Stahres lugn, något som hans företrädare snabbt förlorat när det börjat bränna till.
Stahre ler mest åt något som -för honom - än så länge är en bra bit i från att vara dramatiskt.
- Alltså, ibland förlorar man. Men då gäller det att våga löpa linan ut lika mycket som när man vinner och tro på det man gör, säger han snabbt.
- Och jag har hur mycket energi som helst och tror på vad vi gör. Den dag jag inte gör det längre, den dagen jag inte är energifylld längre, den dagen slutar jag.
AIK-tränaren tycker annars att det räcker med att titta på förra säsongen för att inse att två poäng på tre matcher inte behöver vara någon katastrof. Låt vara att starten var raka motsatsen till årets men nog fanns det svackor då också.
Som exempelvis under maj månad när det för första gången svajade till för den då nye Stahre efter 0-3 hemma mot Helsingborg och 0-1 i matchen där på mot Trelleborg. Ett antal omgångar senare kom också en förlust mot Gefle.
- Det var lite spetsigt läge i fjol också och något jag lärde mig mycket av.
- Allt var inte guld och gröna skogar. Vi hade tuffa perioder då också. Och viktigt att komma i håg nu är att det faktiskt bara gått tre omgångar. Det går inte att oroas efter så kort tid.
Ola Gustavsson
Publicerad 2010-04-02 kl 19:48
Annons
Annons
Annons