Stahre nöjd ligaledare: "Kommer gratis in i matchen"

AIK är nya serieledare efter att ha vunnit en blöt historia mot Halmstad.

AIK:s tränare Mikael Stahre kan blicka neråt i tabellen och ser då samtliga lag i allsvenskan. Efter 2-1 mot Halmstad är solnalaget nya serieledare.

Det började dock illa när Mikael Rosén bombade in 1-0 till Halmstad - men AIK svarade snabbt och Obolo kvitterade på nick.
-Vi startar ganska energifattigt men kommer in gratis i matchen efter Iváns nickmål. Det betydde mycket för oss. Vi blev tryggare och lugnare med bollen efter ett tag. I andra halvleken handlade det bara om att döda matchen och försvara oss med hull och hår, säger Stahre till TT.

I Andra halvlek fullkomligt vräkte regnet ner och matchen avbröts i 56:e minuten vid ställningen 2-1 till AIK. Om HBK-tränaren Janne Andersson fått som han ville skulle andra halvlek inte blåsts igång alls.

- Att han (domaren) bara blåste igång andra halvlek är bedrövligt. Sedan är vi överens om att det inte går att spela fotboll då han blåser av. Att vi sedan fortsätter att spela var inte rätt. Vi trampade vatten bokstavligt kan man säga, sade Andersson till TT.

Stahre tyckte emellertid inte att det var så farligt.
- Jag tycker att planen blev lite bättre efter uppehållet och spelarna ville spela vidare, säger han.

Publicerad 2009-08-17 kl 22:39