Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahre om kraven - har en mental plan klar

Många vill se AIK misslyckas. Efter dubbeln och många kaxiga utspel väntar en speciell säsong. AIK-tränaren Mikael Stahre har en mental plan klar.

- Klart många vill se oss misslyckas men det är så det är med AIK. Antingen hatar man oss eller så älskar man oss. Det är något som passar mig ganska bra, säger han till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att det mentala blir en viktig faktor nästa säsong och att vi har en plan för hur vi ska hantera säsongen som väntar.

Mental träning väntar med andra ord Bojan Djordjic, Martin Mutumba, Dulee Johnson, Jos Hooiveld, Nisse Johansson och alla andra AIK-spelare.
Men inte nödvängtvis vis på traditionellt vis genom enskilda psykolog-samtal.

- Jag tror det handlar om så många saker för att må bra mentalt, säger Stahre och fortsätter: En tydlig fotbollsidé, vårt ledarskap, tydliga ambitioner - men det allra viktigaste av allt är ändå att vi ska vara tillräckligt bra fotbollsmässigt.

- Enskilda mentala samtal. Jag vet inte? Jag har respekt för experter som kan sådana saker och tror på effekten det kan ha. Men än så länge har vårt ledarskap och allt i övrigt varit tillräckligt. Men jag utesluter ingenting. Visar sig det behovet finnas så får vi titta på det.

AIK:s nya öppna sätt mot media skapade rubriker i massor under hösten. Stark självkänsla, enligt vissa, överdriven kaxighet, enligt andra.
Ett faktum är i alla fall att en eventuellt mindre bra AIK-säsong lär väcka en hel del skadeglädje runt om i fotbolls-Sverige.

- Visst var vi öppenhjärtiga med journalister. Men i grund och botten handlade det om att vi kände att vi var bra och den starka självkänsla som följer med att vara bra.

- Men jag är inte orolig. Nästan allt handlar om att ha spelare som älskar att vara jagade och i utsatta lägen.

Hur ofta tänker du på kommande säsong - kan du koppla av under din Thailands-semester med familjen?
- Jag tänker på det varje dag. I det här jobbet finns jobbet närvarande hela tiden men det betyder inte att jag samtidigt inte kan koppla av med familjen på semestern.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-09 kl 12:47
Annons
Annons
Annons