Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahre om lagmaskinen AIK: "Vi nollställer inför varje match"

Lagmaskinen AIK mosar allt i lagets väg just nu. Inte ens ett Allsvenskans största formlag, Häcken kunde störa Solna-lagets framfart på måndagskvällen. Men tränaren Mikael Stahre vill fortfarande inte börja prata om SM-guld.

- Vi försöker att nollställa inför varje match och det har varit en av nyckelfaktorerna så här långt och vi har försökt att vinna varje match och så här
långt har det gått helt okej, säger Stahre till PPV.

På söndagen tog IFK Göteborg med sig serieledningen ned till västkusten men AIK verkade anse att den inte hörde hemma där, så laget bestämde sig för att ta den tillbaka till Stockholm via 2-0 mot Häcken.
Och det var två sydamerikaner som satte prägel på matchen på Rambergsvallen.

Antonio Flavio fick göra sitt första mål för AIK sedan han kom till klubben och Ivan Obolo passade på att göra sitt åttonde den här säsongen inom ett tidsförlopp av drygt två minuter i mitten av den första halvleken.
- Vi började matchen bra men sen jämnade det ut sig. Men vi gjorde två snabba puckar och avgjorde matchen, summerade tränaren Mikael Stahre efter matchen.

Enligt Stahres sätt att se på matchen var det främst mittfältet som var nyckeln till segern för AIK i den här matchen.
- Jag tycker vårt centrala mittfält med Dulee (Johnson) och (Jorge) Ortiz gör en bra match.

AIK var rejält utspelat i den andra halvleken och fick mest inrikta sig på att slå ifrån sig, samtidigt som Häcken trummade på för mål med Paulinho, Mathias Ranégie och inhoppande Vinicius. Men ingen av dessa förmådde att överlista ett vilt kämpande AIK-lag som för tillfället har det flyt som lag som vinner viktiga matcher har

Publicerad 2009-09-14 kl 23:09
Annons
Annons
Annons