Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahre om mardrömsinledningen: "Folk är frustrerade"

IFK Göteborg var rejält förhandstippat inför säsongen – men efter två matcher har laget noll poäng.
- Folk är frustrerade men det ingår, säger Mikael Stahre till fotbollskanalen.se

IFK Göteborg har storsatsat inför allsvenskan 2012. Klassvärvningarna gav smeknamnet ”Real Göteborg” och guldtipsen haglade in. Men inledningen har inte blivit så som många hoppats på.

- Varje match är unik och vi har förlorat två matcher. Om man tittar på matchen igår så tycker jag att vi definitivt ska ta tre poäng så det är klart att det är tufft. Men det är bara att hoppa på hästen och köra igen, säger IFK:s tränare Mikael Stahre till fotbollskanalen.se.

- I ett önskat läge ska det vara sex poäng och i ett icke önskat läge noll poäng.

I nuläget gäller det andra alternativet efter dubbla 1-2-förluster mot Syrianska och IFK Norrköping. Med det ligger IFK Göteborg näst sist i tabellen och där vill IFK-fansen inte stanna särskilt länge.

- Fansen lever ju för klubben och det är klart att ingen av de inblandade mår bra när man har noll poäng. Folk är frustrerade men det ingår. I tränarens värld finns alltid det här.

- Jag tillåter inte mig själv att öppna upp alltför mycket för spelarna, det gäller att se till så att men lever i sin bubbla så mycket som möjligt. Sen att det är folk som både kommenterat positivt med sitt stöd men även varit kritiskt granskande, det ser jag bara som normalt.

På torsdag väntar Råsunda och AIK för göteborgarna och därmed Stahres återkomst till sin gamla hemmaborg. Men tränaren vill inte sätta sig själv i huvudrollen.

- Det vore både naivt, själviskt och oprofessionellt att fokusera på mina känslor. Utan för mig handlar det bara om att förebereda laget på ett så maximalt sätt som möjligt. Vi får förbereda oss och analysera matchen som varit. Sätta AIK:s lag i perspektivet för vår matchplan och sen gå in och köra.

Vad kommer ni att förändra från de två första matcherna?

- Det kommer inte att vara några extremt stora avvikelser.

Publicerad 2012-04-10 kl 16:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons