Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stahres hyllning till stjärnvärvningen: ”Helt fantastisk”

Pontus Farneruds speluppfattning imponerar på Mikael Stahre.
– Det är den tydligaste spetskompetensen i truppen, säger han.

 

IFK Göteborg har inte riktigt levt upp till förväntningarna som ställdes på laget inför säsongen. Inför höstsäsongen krävs en rejäl förbättring, men en som är lugn trots situationen – speciellt på plan – är Pontus Farnerud.

Mittfältaren, som kom till klubben inför säsongen, imponerar i Blåvitt och när Mikael Stahre får chansen att peka ut Farneruds spetskompetens vet han precis vad han ska svara.

– Pontus Farneruds speluppfattning! Den är helt fantastisk och, skulle jag säga, den tydligaste spetskompetensen i truppen, säger tränaren till GT.

Farnerud själv:

– Det är ju en av mina styrkor som är väldigt viktig för mitt spel. Även när jag var ute i Europa så var det min speluppfattning som var min spetskompetens och som gav mig speltid. Då kom tränaren fram innan match och sa att ”vi behöver din speluppfattning i dag.”

Speluppfattningen är något som kommit med åren för 32-åringen, som i början av sin proffskarriär mer var en offensivt dribblande mittfältare.

– I Sverige hade jag fått ganska mycket tid på mig och jag dribblade ofta och utnyttjade den tiden jag fick. I Frankrike fick jag direkt lära mig att jag var tvungen att lära mig spela snabbare. I takt med det utvecklades också min speluppfattning. Mest lärorikt var det kanske i Portugal (Sporting Lissabon) där jag hade en tuff tid med väldigt hård konkurrens och där jag fick sitta på bänken en hel del. Då försökte jag titta på mina medspelare och lära mig så mycket som möjligt vilket var nyttigt för mig. Idag är det bästa sättet för mig att öva upp min speluppfattning att titta på de bästa spelarna på tv.

 

Publicerad 2012-06-23 kl 19:06
Annons
Annons
Annons