Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ständigt bottentippade TFF siktar högre: "Vi ska föra spelet"

Alltid Trelleborgs FF. Alltid bottentippat av experter.
Det är i den fotbollsmiljön som Dennis Melander funnits hela fotbollskarriären.

Från pojklag till allsvenskan har han spelat i klubben i hans hjärta. En djärv, snabb, teknisk back som var millimeternära ett EM-brons med Torbjörn Nilssons U21-landslag i maj 2004.

Hur ser din dröm ut om TFF?
-Att vi blir ett etablerat allsvenskt lag. Vi börjar närma oss och tog ett steg dit förra säsongen.

Tia i tabellen men med hela 13 oavgjorda matcher, flest i allsvenskan. Ni hade åtta förluster, samma antal som Helsingborg som slutade fyra. Vilka signaler ger det? -Att vi tappade matcher på ett dumt sätt. Vi ledde flera, men förlorade poängen. Vi var bara fem poäng ifrån att bli femma, och fjorton från fjärdeplatsen. Så i år ska vi hoppa upp flera placeringar och föra spelet ännu mer än vad vi gjorde i fjol.

Tränaren Tom Prahl har sedan han kom i fjol bankat in att "TFF är inget bottenlag". Vad talar för att ni blir bättre i år? -Prahl och Alf Westerberg är noggranna, erfarna, taktiska och proffsiga i förberedelserna. De vet allt om motståndarna. Vi har en bra trupp som kryddats med några nya med goda meriter. Kommer alla pusselbitar rätt så... men det kan ta lite tid. Kalmar hade tålamodet, man märkte för ett par år sedan att det kunde bli något stort, som det också blev.

Vem vinner SM-guldet? -Usch, den frågan får jag ett par gånger inför varje säsong. Jag har ingen koll på de andra lagen, utan har bara koncentrerat mig på TFF. Så det blir inget svar.

TT

Publicerad 2009-03-23 kl 23:01
Annons
Annons
Annons