POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

Stark kritik riktas mot Kindberg: "Ha så lite som möjligt att göra med honom"

Foto: Bildbyrån.

De kvarvarande styrelseledamöterna i Östersunds FK lämnade under fredagen sina platser till förfogande inför årsmötet den 12 mars.
En av dem, Peter Rung, riktar nu stark kritik mot Daniel Kindberg.

Tidigare under fredagen gick Östersunds FK ut med information på sin hemsida där de meddelade att ledamöterna i klubbens föreningsstyrelse ställer sina platser till förfogande inför årsmötet den 12 mars.

"Torsdag 12 mars är det dags för årsmöte för Östersunds FK. Valberedningen kan idag meddela att styrelseledamöterna Britt Bohlin, Maria Wilén och Peter Rung alla ställer sina platser till förfogande vid kommande årsmöte".

"Nästa vecka senast 19:e februari kommer valberedningen att offentliggöra de personer som valberedningen föreslår ska sitta i ÖFK:s föreningsstyrelse”, går det att läsa på hemsidan.

En av styrelseledamöterna, Peter Rung, hann bara med ett år i styrelsen och till ÖP säger han följande:

- Sponsorerna kom med ett kravbrev om att styrelsen skulle avgå istället för att erbjuda oss en dialog. Samtidigt är det typiskt för den mentalitet som råder runt ÖFK. Förekomsten av misstänkliggöranden, maktspel och en stor rådande frustration. Så har det i princip varit från dag ett sedan jag kom in i styrelsen förra året. Mycket svårjobbat, vilket också tidigt gjorde mig tveksam till en fortsättning.

Rung passar även på att rikta kritik mot Daniel Kindberg, där han ger sina efterträdare ett råd.

- Ha så lite som möjligt att göra med ÖFK:s förre ordförande. Det som varit klubbens absoluta styrka har samtidigt blivit föreningens stora svaghet. Tyvärr finns det en person som inte förstått det här och det är Daniel Kindberg själv, säger Rung.

Själv är Kindberg tveksam till kritiken.

- Jag tycker inte att det är någon kritik. Jag tycker att det är ett konstaterande som han har en åsikt om. Jag säger så här. De som har suttit föreningsstyrelsen och elitbolagsstyrelsen, vilket Peter har gjort. De har att ta ansvar för det bokslut som nu görs. De har att ta ansvar för 2019 års verksamhet. Det kan bara han göra, det kan inte jag, säger han till tidningen.

Publicerad 2020-02-14 kl 18:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå