Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Starkt kontraktsläge i MFF – diskuterat nytt avtal med Bengtsson: ”Har varit bra diskussioner”

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF och Rasmus Bengtsson har börjat prata om nytt kontrakt, och Daniel Andersson har även sonderat terrängen kring MFF-spelarna vars avtal går ut efter 2020.
- Vi har påbörjat med lite spelare där, säger Andersson  till Fotbollskanalen.

Efter säsongen 2017 tappade Malmö FF flertalet etablerade spelare med utgående kontrakt, men efter det har läget förändrats. Den här vintern lämnade endast reservmålvakterna Walter Viitala och Fredrik Andersson ihop med några yngre spelare som inte fick förlängt, och läget ser även bra ut efter 2019.

De enda som har utgående avtal efter den här säsongen är Rasmus Bengtsson, Markus Rosenberg, samt några av de yngre spelarna, inkluderat Laorent Shabani och utlånade Felix Konstandeliasz. Sportchefen Daniel Andersson säger att de även har haft samtal med Bengtsson om en förlängning. 

- Det har varit bra diskussioner. Vi får se var det landar. 

Mittbacken Bengtsson fyller 33 år i sommar, är given i Malmö FF:s mittlås, och får ofta beröm av Uwe Rösler, men han har haft skadeproblem de senaste åren och åkte även på en kollapsad lunga i våras. Därför har han endast spelat 90 minuter i 14 av de senaste 63 allsvenska matcherna, men spelaren själv har tidigare sagt att han vill förlänga karriären. 

- Just nu hoppas jag att jag kan spela i många år till, sa Bengtsson till Fotbollskanalen i september. 

När det gäller kontraktsläget i övrigt säger Andersson: 

- Det ser bra ut. Det ser verkligen bra ut. Sedan får vi se, det kommer problem längre fram kanske.

Har du redan börjat fundera på 2020-kontrakten?
- Ja, vi har påbörjat med lite spelare där. 

Just 2020 kan det nämligen komma att bli lite problem igen. Det året har spelare som bland annat Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, och Sören Rieks avtal som går ut. 

När det gäller övergångar den här vintern så ville inte Daniel Andersson kommentera Kvällspostens uppgifter om att Erdal Rakip kan vara aktuell för en återkomst, och inte heller intresset för Fouad Bachirou från andra klubbar. Han ville inte heller kommentera vilka positioner som MFF kan tänka sig att förstärka på. 

Nottingham Forests Anel Ahmedhodzic var förra veckan öppen i en intervju med Fotbollskanalen att antingen Malmö FF eller danska klubbar var hetast för den 19-åriga mittbacken, och att det var stor sannolikhet att det skulle bli en övergång i vinter. 

- Vi har kontakt med många gamla MFF:are. Mer än så säger jag inte, säger Andersson om Ahmedhodzic. 

Dessutom ska målvaktsuppsättningen bli helt spikad för 2019. Johan Dahlin och Dusan Melicharek är förmodad etta respektive tvåa, och Andersson har i en intervju med Skånesport sagt att både Mathias Nilsson och Jakob Tånnander kan bli utlånade. 

- Just nu ligger Mathias framför Jakob i dagsläget, men i och med de fotbollsutvecklande samarbetena kan man ha en trea som står någon annanstans och är beredd om något skulle hända (i MFF), och sedan kan man lösa träningssituationen på något annat vis. Vi har även andra unga bra målvakter i föreningen. 

Det har även pratats om låneavtal för (mittfältaren) Samuel Adrian och (mittbacken) Hugo Andersson, letar ni efter något där?
- Letar och letar gör vi inte. Just nu är de hos oss, sedan får vi se om de ska vara kvar hos oss eller gå någon annanstans. 

Utöver det berättar Andersson att det snart ska kommuniceras om MFF:s kommande träningsläger. Det har tidigare rapporterats om Turkiet som ett av alternativen, men Andersson säger att det inte blir där.

FAKTA

Kontraktsläget i Malmö FF:

Till och med 2019: Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani, Jakob Tånnander, Mathias Nilsson

2020: Johan Dahlin, Behrang Safari, Franz Brorsson, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Marko Johansson, Dusan Melicharek, Samuel Adrian

2021: Eric Larsson, Egzon Binaku, Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Pavle Vagic

2022: Anders Christiansen, Hugo Andersson, Romain Gall, Adi Nalic

Publicerad 2019-01-14 kl 14:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons